Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Poļitkovskas slepkavības organizēšanā apsūdz čečenu kriminālo autoritāti

Par pazīstamās Krievijas žurnālistes un Kremļa kritiķes Annas Poļitkovskas slepkavības organizēšanu apsūdzības izvirzītas čečenu kriminālās pasaules autoritātei Lomali Gajtukajevam, kurš jau ir notiesāts par uzbrukumu ukraiņu uzņēmējam, piektdien pavēstīja Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja.

Apsūdzību izvirzīšanas procedūra noritējusi vienā no Maskavas izmeklēšanas izolatoriem, kur aizdomās turamais nogādāts no cietuma.

Apsūdzības Poļitkovskas slepkavības lietas ietvaros izvirzītas arī Gajtukajeva radiniekam Ibragimam Mahmudovam, kurš atrodas brīvībā. Mahmudovam apsūdzības centās izvirzīt jau 7. oktobrī, tomēr viņš attiecās no advokāta, un procedūra tika pārcelta.

Jau iepriekš izvirzītas apsūdzības diviem citiem Gajtukajeva radiniekiem - Džabrailam un Rustamam Mahmudoviem. Pēdējais tiek uzskatīts par cilvēku, kas Poļitkovsku nošāvis 2006. gada 7. oktobrī viņas mājas kāpnēs.

Turklāt apsūdzības izvirzītas arī bijušajam Maskavas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes līdzstrādniekam Sergejam Hadžikurbanovam, kurš tiek uzskatīts par vienu no slepkavības organizatoriem, kā arī bijušajam milicijas pulkvedim Dmitrijam Pavļučenkovam, kurš tobrīd, būdams iekšlietu struktūru darbinieks, noorganizējis, ka viņa padotie veic Poļitkovskas izsekošanu, un nodevis slepkavības ieroci Rustamam Mahmudovam.

Izmeklētāji uzskata, ka Poļitkovskas slepkavību Gajtukajevam pasūtījusi kāda pagaidām nenoskaidrota persona, bet Gajtukajevs slepkavības organizēšanu uzticējis Hadžikurbanovam, jo pats tobrīd atradies aiz restēm.

Atskaitot Pavļučenkovu, neviens cits aizdomās turamais savu vainu neatzīst. Pavļučenkovs jau ir sniedzis liecības un noslēdzis vienošanos ar likumsargiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits