Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pompeo: Baltkrieviem būtu jādod brīvības, kuras viņi pieprasa

Baltkrieviem būtu jādod brīvības, kuras viņi pieprasa, trešdien paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, vienlaikus aicinot varasiestādes nevērst vardarbību pret protestētājiem.

"Mēs gribam, lai baltkrievu tautai būtu brīvības, kuras viņi pieprasa, kuras, viņuprāt, ir viņu interesēs," vizītes laikā Prāgā pavēstīja Pompeo.

"Mēs aicinām aizsargāt nevardarbīgus protestētājus, nevis kaitēt viņiem. Neviena interesēs nav to darīt," reportieriem paziņoja Pompeo.

Viņš to pavēstīja, stāvot līdzās Čehijas premjeram Andrejam Babišam, kurš notikumus Baltkrievijā nodēvēja par šokējošiem, varasiestādēm brutāli vēršoties pret protestētājiem.

"Es sagaidu, ka ES neķersies pie deklarācijām, bet rīkosies, pieņems mērus, jo baltkrieviem ir tādas pat tiesības uz brīvību un demokrātiju kā mums," sacīja Pompeo.

Pompeo šobrīd atrodas Čehijā, no kurienes tālāk dosies uz Slovēniju, Austriju un Poliju.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā izcēlušies protesti pret Lukašenko, kas izvērtušies sadursmēs ar drošības spēkiem. Aizturēti vairāk nekā 6000 cilvēku un vismaz viens cilvēks ir gājis bojā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits