Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Postošais ugunsgrēks Kuršu kāpās apdzēsts; izdeguši 120 hektāri

Postošais ugunsgrēks Kuršu kāpās Lietuvā, kas izcēlās piektdien, 25.aprīlī, šodien apdzēsts, taču situācija saglabājas bīstama – kaut degšanas ar atklātu liesmu vairs nav, vietām zeme vēl gruzd. Uguns nopostījusi 120 hektārus, sadegusi arī 200 tūkstošus eiro vērta ugunsdzēsēju mašīna, kas bija iestigusi kāpu smiltīs, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Glābēji pašlaik visvairāk ir nobažījušies par vēju. Ja tas pieņemsies spēkā, gruzdēšana atkal var pāraugt liesmās, un uguns izplatība atsākties. Ugunsgrēkā pamatīgi cietuši priežu sili, taču lielākie koki, visticamāk, bojā neaizies – uguns skārusi tikai stumbru apakšējo daļu. Bēdīgāk klājies mazajām priedītēm - vairākas jaunaudzes nopostītas pilnībā, un mežs šajā vietā būs jāstāda no jauna, taču ainavas atjaunošana prasīs ilgu laiku, jo koki kāpu smiltīs aug ļoti gausi.Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši, taču nācies zaudēt aptuveni 200 tūkstošus eiro vērtu ugunsdzēsēju mašīnu - tā iestigusi smiltīs, bet traktors, kas izsaukts, lai auto no smilšainā slazda izvilktu, nav paguvis laikā, ziņo Panorāma.Dzēšanas darbos iesaistījies arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopters, kas īpaši aprīkots uguns dzēšanai no gaisa. "Paldies brāļiem latviešiem, kas tik ātri ieradās un strādā tikpat smagi kā mūsu glābēji. Ņēma ūdeni no līča un lidoja bez apstājas. Nedaudz pagulēja un atkal jau bija gaisā," gandarījumu par Latvijas puses palīdzību pauž Lietuvas glābēju pārstāvis.Postošā ugunsgrēka cēloņus noteiks izmeklēšanā. Versijas ir dažādas – sākot ar neapdomīgi nomestu izsmēķi, stikla lauskas radītu aizdegšanos, līdz pat ļaunprātīgai dedzināšanai. Plašs ugunsgrēks Kuršu kāpā izcēlās arī 2006.gadā, kad liesmu skartā teritorija bija divreiz lielāka, proti, aptuveni 240 hektāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits