Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Protestētāji Mjanmā bloķē lielākos ceļus

Mjanmā sestdien vairāki simti tūkstošu protestētāju cenšas bloķēt lielākos valsts ceļus, turpinot demonstrācijas pret valstī notikušo militāro apvērsumu.

Protestētāji pāri ceļiem un ielām būvē barikādes no smilšu maisiem, bet policija izmanto asaru gāzi un gumijas lodes, lai izklīdinātu demonstrantus.

"Pašaizsardzības nolūkos mēs ceļam pāri šim sešu joslu ceļam stipras barikādes, izmantojot lielus smilšu maisus un ķieģeļus, lai paspētu patverties drošībā, iekams viņi mums uzbrūk," ziņu aģentūrai DPA sacījis viens no protestētājiem Jangonas Ziemeļokalapas rajonā, kur šonedēļ protestu laikā dzīvību zaudējuši 18 jaunieši.

Turpinās pilsoniskās nepakļaušanās kampaņa - protestējot pret militāro režīmu, darbā nedodas skolotāji, mediķi, ministriju ierēdņi, bet sestdien valsts mediji ziņo, ka visi, kas turpinās boikotēt darbu, no 8.marta tiks atlaisti.

Protesti Mjanmā sākās pēc 1.februāra, kad valstī notika militārais apvērsums. Tā gaitā tika aizturēta valdības vadītāja Auna Su Či un citi valdošās Nacionālās līgas par demokrātiju (NLD) augstākie līderi.

Ģenerāļi puča sarīkošanu pamato ar novembra vēlēšanās it kā notikušajām nelikumībām, taču nav snieguši nekādus pierādījumus saviem apgalvojumiem.

NLD šajās vēlēšanās guva pārliecinošu uzvaru.

Protestētāji pieprasa atgriešanos pie civilās pārvaldes un aizturēto amatpersonu atbrīvošanu.

Kā šonedēļ paziņoja Apvienoto Nāciju Organizācijas īpašā sūtne Mjanmas jautājumos Kristīne Šrānere-Burgenere, protestos dzīvību zaudējuši vismaz 50 cilvēki un daudzi tikuši ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits