Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Publiskoti satelītu dati par pazudušo Malaizijas lidmašīnu

Otrdien, 27.maijā, publiskoti satelītu dati par pazudušo Malaizijas lidmašīnu, kura reisā MH370 devās no Kualalumpuras uz Pekinu, vēsta CNN. Dokuments, kurā 47 lapaspusēs apkopoti britu kompānijas Inmarsat satelītsistēmu dati par saziņu ar pazudušo lidmašīnu, vispirms nosūtīti liktenīgā reisa pasažieru tuviniekiem, bet pēc tam nodoti arī medijiem, ziņo raidorganizācija BBC.

Satelīta datu publiskošanu pasažieru tuvinieki pieprasīja drīz pēc aviolainera pazušanas, taču svece zem pūra tika turēta vairāk nekā divus mēnešus. Šajā laikā Malaizijas valdībai nācies uzklausīt apsūdzības no pasažieru tuviniekim par to, ka oficiālās izmeklēšanas process ir pārlieku necaurspīdīgs un ka patiesie lidmašīnas pazušanas iemesli tiek slēpti.Arī tagad, kad dokuments kļuvis pieejams visiem, Malaizijas valdība saskārusies ar asu kritiku. Proti, publiskotie dati ir tikai daļa no informācijas, un iztrūkst būtiski elementi, lai neatkarīgie eksperti varētu veikt savu analīzi un tādējādi pārbaudītu oficiālās izmeklēšanas versijas."Pirmā lieta, ko sagaidām, ir [neatkarīgu ekspertu] atzinums, vai dati izskatās ticami," BBC teica Sāra Baiča, kuras dzīvesbiedrs Filips Vuds bija viens no MH370 pasažieriem. Baiča pauda sašutumu par to, ka nav publiskoti pilnīgi visi ar lidmašīnas pazušanu saistītie dati.Dokumenta sākumā kompānija Inmarsat gan komentējusi, ka šie dati"nav kopējā aina", bet tikai apkopojums par kompānijas satelītu komunikāciju ar reisu MH370.Šos datus kombinācijā ar citu informāciju, piemēram, radaru datiem un datiem par lidmašīnas dzinēju darbību lidojuma laikā, izmantoja starptautisko ekspertu grupa, lai noteiktu iespējamo aviolainera avārijas reģionu Indijas okeāna dienvidos, kur tiek veikta plaša meklēšanas operācija.Jau vēstīts, ka marta sākumā Malaysia Airlines lidmašīna, kura ar 239 cilvēkiem uz klāja bija devusies lidojumā no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, pazuda no radaru ekrāniem dažas stundas pēc pacelšanās.Mēnešiem ilgusī starptautiskā meklēšana gan uz zemes, gan no gaisa, gan virs un zem ūdens, nav devusi nekādus rezultātus. Tā kļuvusi par dārgāko meklēšanas operāciju aviokatastrofu vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits