Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PVO: Covid-19 vīruss ar mums būs ilgu laiku

Covid-19 vēl ilgi neļaus planētai dzīvot mierā, trešdien brīdināja Pasaules Veselības organizācija (PVO), norādot, ka vairums valstu cīņā ar pandēmiju joprojām atrodas sākuma posmos.

Dažas valstis, kas uzskatīja, ka pakļāvušas koronavīrusu kontrolei, tagad pieredz saslimšanas gadījumu skaita jaunu vilni, savukārt biedējošas pieauguma tendences vērojamas Āfrikā un Amerikās, sacīja PVO vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

Viņš atgādināja, ka PVO izsludinājusi globālo ārkārtas situāciju jau 30.janvārī un valstīm bijis laiks sagatavoties un plānot savu reakciju.

ASV paudušas asu kritiku PVO par organizācijas reakciju uz Covid-19 krīzi, tomēr Gebreiesuss noraidīja prasības, ka viņam būtu jāatkāpjas no amata.

"Vairums epidēmiju Rietumeiropā, pēc visa spriežot, ir stabilas vai iet mazumā," virtuālajā preses konferencē Ženēvā sacīja PVO vadītājs. "Kaut arī skaitļi ir mazi, mēs esam satraukti par pieaugošo tendenci Āfrikā, Centrālajā un Dienvidamerikā, un Austrumeiropā."

"Vairums valstu joprojām atrodas savos sākotnējos posmos, un dažas, kas tika skartas pandēmijas sākumā, tagad sāk pieredzēt inficēšanās gadījumu jaunu vilni," sacīja Gebreiesuss.

"Nekļūdieties - mums vēl garš ceļš ejams. Šis vīrus ar mums būs ilgu laiku."

Nāves gadījumus skaits, kas ir saistīts ar Covid-19, pārsniedzis 175 000, liecina oficiālo avotu informācija. Kopš epidēmijas izraisīšanās Ķīnā decembrī inficēšanās ar koronavīrusu pasaulē apstiprināta vairāk nekā 2,5 miljoniem cilvēku.

Gebreiesusam tika uzdots jautājums par to, vai PVO rīkojusies pietiekami ātri.

"Raugoties atpakaļ, es uzskatu, ka mēs izsludinājām ārkārtas situāciju īstajā laikā" 30.janvārī, viņš sacīja, piebilstot, ka pasaulei bija "pietiekams laiks, lai reaģētu".

 

 

 

Top komentāri

Ekoloģiskaisbioloģiskais
E
Patiešām , vīrusi būs ar mums kopā ilgu laiku, līdz pat pasaules galam!
reptilis
r
Pateicoties kukuļņēmējiem no PVO........
no sevis pateikšu
n
Šitais mērglis, diktatoru drauģelis Gebreiesus ir melis. Ārkārtas stāvoklis tika izsludināts izteikti novēloti. Lai viņam pašam tiek COVID smagā stāvoklī! Bet PVO ir jālikvidē ar visiem viņu neprofesinālajiem padomiem. Pie viena ir jālikvidē arī parazitējošais ANO.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits