Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Radioaktīvā ūdens noplūde okeānā no Fukušimas AES apturēta

Radioaktīvā ūdens noplūde Klusajā okeānā no zemestrīcē un cunami bojātās Fukušimas 1.atomelektrostacijas (AES) trešdien tika apturēta, paziņoja AES operatorfirma "Tokyo Electric Power Co." (TEPCO)."Darbinieki pulksten 5.38 (23.38 otrdien pēc Latvijas laika) apstiprināja, ka ir apturēta ūdens izplūšana no bedres," teikts TEPCO paziņojumā.

TEPCO otrdien ar nātrija silikāta injekcijām padarīja cietāku augsni pie ieplaisājušās bedres, no kuras noplūda ūdens ar augstu radioaktivitātes pakāpi, kas pēc tam ieplūda jūrā.Noplūdušā ūdens radioaktivitātes pakāpe bija vairāk nekā 1000 milizīverti, un domājams, ka tieši šī ūdens dēļ okeāna ūdeņos pie Fukušimas 1.AES radioaktīvā joda-131 līmenis bija vairāk nekā 4000 reižu pārsniedzis pieļaujamo normu.Bedre, kuras sienā ir 20 centimetru gara plaisa, ir savienota ar Fukušimas 1.AES 2.reaktoru.Japānā 11.martā notikušajā 9,0 ballu zemestrīcē un tās izraisītajos cunami tika nopietni bojāta Fukušimas 1.AES reaktoru dzesēšanas sistēma. Bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas radīja arī radiācijas noplūdes. Situācija Fukušimas 1.AES vēl arvien nav noregulēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits