Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Raula Kastro meita būtu gatava balsot par Obamu

Kubas prezidenta Raula Kastro meita Mariela Kastro atzinīgi novērtējusi ASV prezidenta Baraka Obamas pausto atbalstu viendzimuma pāru laulībām un paziņojusi, ka balsotu par Obamu, ja būtu amerikāniete.

"Es domāju, ka [jautājumā par viendzimuma pāru laulībām] viņš ir patiess un runā no sirds," sacīja Kastro, kura ieradusies Sanfrancisko uz Latīņamerikai veltītu akadēmisku konferenci. "Es domāju, ka tas ir kas tāds, kam viņš patiesi tic (..). Ja es būtu ASV pilsone, es balsotu par prezidentu Obamu," viņa piebilda.

Bet Kastro arī norādīja, ka ASV vēlētājiem vajadzētu mudināt savu valdību pilnībā atteikties no ekonomiskajām un sociālajām sankcijām, kas noteikušas ASV un Kubas attiecības jau vairāk nekā 50 gadus. "Tas nav godīgi, nedrīkst atļaut mazai grupai noziedznieku turpināt manipulēt" un padarīt ASV un Kubas attiecības neiespējamas, paziņoja Kastro. "Mums ir daudz kopīga. Neļausim viņiem mūs izšķirt," uzrunājot aptuveni 200 cilvēku lielu auditoriju vietējā geju tiesību centrā, sacīja Kastro.

Fidela Kastro 50 gadus vecā brāļameita Kubā vada Valsts dzimumizglītības centru un virza reformas homoseksuālistu tiesību jomā, piemēram, ieceri par apmaksātām dzimuma maiņas operācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits