Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Republikānis Santorums izstājas no cīņas par Balto namu

Bijušais ASV senators Riks Santorums trešdien paziņoja, ka pārtrauc kampaņu par Republikāņu partijas nominācijas iegūšanu 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām, kā arī aicināja atbalstīt senatoru no Floridas štata Marko Rubio.

Par savu izstāšanos no cīņas viņš paziņoja telekanālā Fox Nevs, kur norādīja, ka Rubio ir "ārkārtīgi talantīgs jauns cilvēks un (..) dzimis līderis".

Santorums pavēstīja, ka 44 gadus vecais Rubio "spēj apvienot šo valsti, ne tikai mērenos un konservatīvos, bet jaunos un vecos".

57 gadus vecais bijušais senators no Pensilvānijas štata pirmdien notikušajās vēlētāju sapulcēs Aiovas štatā spēja gūt tikai 1% balsu, lai arī pirms četriem gadiem viņš tajās uzvarēja.

Pēc viņa izstāšanās cīņu par Republikāņu nomināciju pirms 9.februārī paredzētajām priekšvēlēšanām Ņūhempšīras štatā turpina deviņi kandidāti.

Santorums ir konservatīvi noskaņots sociālajos jautājumos. Viņš ir iestājies pret viendzimuma laulībām un evolūcijas teorijas mācīšanu skolās.

2012.gadā viņš jau pretendēja uz savas kandidatūras izvirzīšanu no Republikāņu partijas, tomēr neieguva nomināciju.

Jau vēstīts, ka trešdien par izstāšanos no cīņas par republikāņu partijas nomināciju paziņoja senators no Kentuki štata Rends Pols, kurš Aiovas vēlētāju sapulcēs ieguva 4,5% balsu.

Aiovas štatā pirmdienas vakarā notikušajās vēlētāju sapulcēs prezidenta vēlēšanu kandidāta izvirzīšanai no Republikāņu partijas visvairāk balsu ieguva ultrakonservatīvais senators Teds Kruss no Teksasas štata, sīvā konkurencē pārspējot nekustamo īpašumu magnātu Donaldu Trampu un Rubio.

Kruss saņēmis 27,7% balsu, Tramps - 24%, Rubio - 23%.

Savukārt ASV prezidenta vēlēšanu demokrātu priekšvēlēšanās Aiovā uzvarēja bijusī pirmā lēdija un valsts sekretāre Hilarija Klintone, kas ar niecīgu balsu skaitu pārspēja savu galveno sāncensi senatoru Bērniju Sandersu.

Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc visās vēlētāju sapulcēs nodoto balsu apkopošanas, Klintone ieguvusi 49,9% balsu, bet Sanderss - 49,6% balsu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits