Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riodežaneiro pludmalē nošauti trīs ārsti

Bruņoti uzbrucēji ceturtdien Brazīlijas Riodežaneiro pilsētas pludmalē nošāva trīs ārstus un vēl vienu ievainoja, kad upuri atradās pludmales ēstuvē.

Tā kā viens upuris bija federālā parlamenta deputātes brālis, tika izteikti pieņēmumi, ka šis uzbrukums bijusi politiski motivēta slepkavība. 

Tomēr telekanāls "Globo" vēlāk ziņoja, ka izmeklēšanas galvenais virziens balstās uz pieņēmumu, ka uzbrucēji vienu no upuriem kļūdaini uzskatījuši par vietējā kaujinieku grupējuma līdera dēlu.

Vietējā laikraksta "O Globo" iegūtā novērošanas kameras ierakstā redzams, kā uzbrucēji melnā izkāpj no automobiļa, aizskrien līdz upuru galdiņam un atklāj uguni, bet pēc tam aizbēg. Incidents ilga mazāk nekā 30 sekundes. 

Ārsti bija ieradušies no Sanpaulu uz starptautisku ortopēdijas konferenci, un starp nogalinātajiem bija deputātes Samijas Bomfimas brālis. Viens ārsts tika ievainots un ir aizvests uz slimnīcu, paziņoja Riodežaneiro štata civilā policija, kuras slepkavību nodaļa mēģina noskaidrot atbildīgos par uzbrukumu un tā motīvu.

Brazīlijas tieslietu ministrs Flavio Dino ceturtdienas rītā paziņoja, ka uzdod Federālajai policijai pievienoties izmeklēšanai saistībā ar hipotēzi, ka uzbrukuma motīvs var būt federālā parlamenta deputātu darbības. Bomfimas vīrs ir cits šī parlamenta deputāts Glaubers Braga.

Bomfima un Braga ir kreisās Sociālisma un brīvības partijas biedri tāpat kā bijusī Riodežaneiro pilsētas domniece Marielle Franko, kas 2018.gadā tika nošauta. Franko slepkavības lieta vēl nav atrisināta, un Dino jūlijā sacīja, ka tā ir saistīta ar kaujiniekiem un organizēto noziedzību, kas kontrolē 10% no Riodežaneiro teritorijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits