Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sadursmēs Lībijas galvaspilsētā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 55 cilvēkiem

Bojāgājušo skaits divu bruņotu grupējumu sadursmēs Lībijas galvaspilsētā Tripolē ir pieaudzis līdz 55 cilvēkiem, trešdien telekanālam "Al-Ahrar" paziņoja Lībijas Ārkārtas medicīnas centrs.

Sadursmēs arī ievainoti apmēram 150 cilvēku.

Daudzi cilvēki ir nogādāti drošībā pēc tam, kad kauju dēļ bija iesprostoti Tripoles dzīvojamos rajonos. Kopš otrdienas vakara situācija ir kļuvusi mierīgāka, un trešdien atkal tika atvērti veikali.

Sadursmes starp ietekmīgo 444.brigādi, kuru atbalsta Iekšlietu ministrija Tripolē, un Speciālajiem atturēšanas spēkiem (RADA) izcēlās pirmdienas vakarā pēc tam, kad Mitigas lidostā RADA kontrolētajā teritorijā tika aizturēts 444.brigādes komandieris Mahmuds Hamza.

Pirmdienas izskaņā sociālajos medijos tika publicēti attēli, kuros redzamas bruņumašīnas un bruņoti pikapi Tripoles austrumos un dienvidos pēc 444.brigādes komandiera Mahmuda Hamzas aizturēšanas.

Situācija saasinājās drīz pēc tam, kad tika paziņots, ka RADA spēki ir aizturējuši 444.brigādes vadītāju, nepaskaidrojot, vai tas noticis pēc tiesas pavēles vai citu iemeslu dēļ. Tripolē bija redzami dūmi, un blīvi apdzīvotajā Ain Zaras priekšpilsētā bija dzirdams šāvienu troksnis. Vēlāk sadursmes notika arī rajonos netālu no lidostas un Tripoles universitātes, kas paziņoja par mācību pārtraukšanu.

Mitigas lidostā otrdien tika apturēta gaisa satiksme, un lidojumi novirzīti uz Misrātas lidostu, kas atrodas aptuveni 180 kilometrus uz austrumiem.

Ziņu avoti Tripolē trešdien stāstīja, ka situācija ir mierīga pēc Hamzas nodošanas neitrālai pusei. Tripoles universitāte paziņoja, ka mācības tiks atsāktas sestdien.

Lībijā valda haoss kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi. Uz kontroli pretendē divas konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

444.brigāde ir saistīta ar Lībijas Aizsardzības ministriju un tiek uzskatīta par disciplinētāko valstī. Tā kontrolē Tripoles dienvidu priekšpilsētas, kā arī Tarhunu un Benī Valīdu un ceļus, kas savieno galvaspilsētu ar valsts dienvidiem.

RADA spēki, kurus vada Abdels Raufs Karahs, ir spēcīgs ultrakonservatīvs kaujinieku grupējums, kas darbojas kā Tripoles policija, aizturot gan aizdomās turētos džihādistus, gan parastos noziedzniekus.

RADA uzskata sevi par neatkarīgu no Iekšlietu un Aizsardzības ministrijām un kontrolē Tripoles centrālo un austrumu daļu, kā arī Mitigas gaisa bāzi, civilo lidostu un cietumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits