Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sākas kārtējais mēģinājums atrast mīklaini pazudušo Malaizijas aviolaineri

Gandrīz četrus gadus pēc traģiskās Malaysia Airlines lidmašīnas pazušanas šonedēļ atsākušies tās vraka meklēšanas darbi, vēsta ārvalstu mediji.

Meklējumi uzticēti uzņēmumam Ocean Infinity, kas specializējas augstas izšķirtspējas ģeofizisko datu iegūšanā zem ūdens un lainera vraka meklējumos izmantos ar no attāluma vadāmiem zemūdens robotiem aprīkotu komandkuģi Seabed Constructor. Ar šo ekipējumu meklējumi zem ūdens būs iespējami pat sešu kilometru dziļumā.

Seabed Constructor pirmdien jau ieradies meklējumu apvidū un sācis darbu, pavēstījušas Malaizijas amatpersonas.

90 dienu laikā tam jāpārmeklē 25 000 kvadrātkilometru plaša Indijas okeāna teritorija Austrālijas rietumu piekrastē, taču, iespējams, noteiktajā termiņā izdosies pārmeklēt plašāku teritoriju.

2014. gada martā no radaru ekrāniem pazudušā lainera līdzšinējie meklējumi 120 000 kvadrātkilometru plašā teritorijā nav vainagojušies ar nekādiem panākumiem un pārtraukti apmēram pirms gada. Savukārt līgums ar Ocean Infinity paredz, ka uzņēmums nesaņems kompensāciju par neveiksmīgiem meklējumiem, savukārt, atrodot lidmašīnas paliekas, tam pienāksies līdz 70 pat miljoniem ASV dolāru atkarībā no tā, cik plašā teritorijas pārmeklēšanas darbi būs nepieciešami.

Meklējumos izmantojamā kuģa apkalpē ir 65 cilvēki, ieskaitot Malaizijas flotes amatpersonas. Bojāgājušo tuvinieki nekavējoties saņems informāciju par operācijas gaitu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits