Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saūda Arābija neizdos aizdomās turamos Hašogi lietā

Saūda Arābija svētdien paziņojusi, ka neizdos savus pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar žurnālista Džamala Hašogi slepkavību.

Turcijas amatpersonas pagājušajā nedēļā paziņoja, ka par žurnālista slepkavības plānošanu aizdomās tiek turēts bijušais Saūda Arābijas izlūkdienesta priekšnieka vietnieks Ahmeds al Asiri un tuvs kroņprinča padomnieks Saūds al Kahtani, kurš no amata oficiāli tika atbrīvots oktobrī.

Jautāts par Turcijas izdotajiem aresta orderiem, Saūda Arābijas ārlietu ministrs svētdien paziņoja: "Mēs savus pilsoņu neizdodam".

ASV Finanšu ministrija Hašogi lietā pagājušajā mēnesī piemēroja ekonomiskās sankcijas 17 Saūda Arābijas pilsoņiem, tostarp al Kahtani, bet ne al Asiri.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka kroņprincis būtu saistīts ar Hašogi slepkavību.

Atbilstoši Savienoto Valstu mediju ziņām ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis bijis iesaistīts slepkavības organizēšanā.

Top komentāri

Gaidu....
G
Sankcijas no Varenās LATVIJAS un ĀM pederasta personīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits