Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Saūda Arābijā no strāvas trieciena iet bojā 25 kāzu viesi

Saūda Arābijā no trieciena ar elektrisko strāvu gājuši boja 25 kāzu viesi, bet vēl 30 cilvēki guvuši dažāda smaguma pakāpes traumas, vēsta televīzijas kanāls Al Arabiya. Nelaimes gadījums noticis valsts austrumos, Ain Badras ciematā.

Vairākums bojā gājušo ir sievietes un bērni, kas mēģināja izkļūt no mājas pa metāla durvīm, kuras bija nokļuvušas zem sprieguma. Kā vēsta BBC News, tad kāzu, kurās piedalījās vairāki simti cilvēku, laikā kāds no pagalmā esošajiem viesiem sācies šaut gaisā un pāršāvis augstsprieguma kabeli. Dzirksteles izraisījušas ugunsgrēku, bet pāršautā kabeļa viens gals nokritis tieši uz mājas metāla durvīm.

Glābjoties no ugunsgrēka, cilvēki metās pie durvīm, bet tur glābiņa vietā viņus gaidīja bojāeja. Lielais skaits bojā gājušo sieviešu un bērnu skaidrojams ar to, ka vīrieši un sievietes kāzas Saūda Arābijā, saskaņā ar vietējām tradīcijām, svin atsevišķi, un ugunsgrēks, pēc visa spriežot, izcēlies tā dēvētajā sieviešu pusē.

Šobrīd visi cietušie ir nogādāti slimnīcās, bet vietējā policija sākusi negadījuma izmeklēšanu.

Jāatgādina, ka 2009. gadā kaimiņu valstī Kuveitā, aizdegoties kāzinieku teltij, gāja bojā 57 sievietes un bērni. Vēlāk noskaidrojās, ka svinību telti aizdedzināja līgavaiņa pirmā sieva, kura vēlējusies sanaidot vīru ar otro dzīvesbiedri. Pēc tam ugunsgrēka vaininiecei tika piespriests nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits