Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šausmas uz Meksikas līcī dreifējoša kruīzu kuģa

Kruīza brauciens vairāk nekā trim tūkstošiem pasažieru kompānijai Carnival piederošajā kuģī Triumph pārvērties nepatīkamā pārdzīvojumā, kad pēc ugunsgrēka lainera mašīntelpā uz kuģa pazuda elektrība un tas sāka dreifēt pa Meksikas līci. Trešdien pasažieri ziņoja, ka situācija uz Triumph klāja arvien pasliktinās, valda antisanitāri apstākļi un smirdoņa, tualetes ir pārplūdinātas un pasažieri spiesti stundām stāvēt garās rindās, lai dabūtu kaut mazumiņu pārtikas.

Tā kā uz kuģa pazudusi elektrība, radušās problēmas ar kuģa stabilizatoriem, un tas draudīgi šūpojas no viena sāna uz otru, satrauktie pasažieri ziņoja The Guardian. Nedarbojas arī ventilācijas sistēma, un ļaudis nakšņo uz klāja zem klajas debess vai improvizētās teltīs, lai paglābtos no iekštelpu karstuma un smakas.

«Visur uz grīdas ir ūdens un izkārnījumi,» aģentūrai AP sacīja Brents Nats, kura sieva atrodas uz dreifējošā kuģa. Pārpildītie tualetes podi iet pāri malām, paklāji piesūkušies ar notekūdeņiem un urīnu, un pasažieriem lūgts nokārtot dabiskās vajadzības dušā vai plastikāta maisiņos.

Kompānija Carnival apgalvoja, ka situācija uz klāja nav tik dramatiska, kā pasažieri ziņojuši medijiem. «Atsevišķos kuģa sektoros darbojas sabiedriskās un privātās tualetes kajītēs, atjaunota elektrības piegāde dažiem liftiem un ēdināšanas zonai, kurā tiek izsniegta karsta kafija un ierobežotā daudzumā arī karsts ēdiens.»

Uz 272 metrus garā lainera ugunsgrēks izcēlās svētdien, kas bija trešā no četrām plānotajām kruīza dienām. Uz klāja atrodas 3143 pasažieri un 1086 apkalpes locekļi. Kuģis tiek vilkts uz Mobilas ostu Alabamas štatā. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, tas ostu sasniegs ceturtdienas otrajā pusē. Kompānija ar čārterreisiem nogādās pasažierus mājās, kā arī pilnībā atmaksās par kruīzu iztērēto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits