Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sēdvieta pirmajā Boeing 787 Dreamliner lidojumā pārdota par 34 000 dolāru

Sēdvieta ASV aviobūves uzņēmuma Boeing jaunās lidmašīnas 787 Dreamliner pirmajā komerciālajā lidojumā nopirkta par vairāk nekā 34 000 ASV dolāru (17 204 latiem) labdarības akcijā, kuru organizēja Japānas aviokompānija All Nippon Airways (ANA), otrdien paziņoja lidsabiedrība.

ANA izsolījusi sešas biznesa klases sēdvietas lidmašīnas pirmajā lidojumā, kas trešdien dosies no Tokijas Naritas lidostas uz Honkongu.

Solītāji biļetes cenu interneta tirgotavā eBay palielinājuši līdz 34 000 dolāru, kas ir aptuveni 13 reizes vairāk salīdzinājumā ar cenu regulārā biznesa klases reisā starp abām pilsētām.

ANA atteikusies atklāt izsoles uzvarētāja vārdu, taču norādīja, ka gūtie ienākumi tiks ziedoti nevalstiskām vides aizsardzības organizācijām.

Kompānija pārdevusi arī 100 ekonomiskās klases sēdvietas ceļojuma paketes veidā, kas ietver arī vienas nakts pavadīšanu Honkongas viesnīcā, par 78 700 jenām (522 latiem).

Kā ziņots, pirmo Boeing 787 Dreamliner lidmašīnu ANA saņēma septembra beigās - trīs gadus vēlāk, nekā tika sākotnēji plānots. ANA ir pirmais 787 Dreamliner klients un kopumā pasūtījis 55 lidmašīnas.

Boeing sāka Dreamliner programmu 2004. gada aprīlī un sākotnēji plānoja piegādāt pirmo lidmašīnu 2008. gada pirmajā pusē, taču vairākas tehniskās problēmas aizkavēja šo lidaparātu izmēģinājuma lidojumus.

Boeing saista savu nākotni ar šo vidējā lieluma lidmašīnu, kas ir pirmais jaunais modelis vairāk nekā desmit gadu laikā. Tajā izmantoti jaunākie sasniegumi aviācijas tehnoloģijā, un tālajos lidojumos lidaparāts patērē par 20% mazāk degvielas, jo teju puse lidmašīnas būvē izmantoto materiālu ir vieglie kompozītmateriāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits