Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sienas urbinātājs liek norvēģiem pievērsties cietumu problēmām

Norvēģijas cietumu ēku sliktais tehniskais stāvoklis pēkšņi nonācis nācijas ikdienas svarīgāko apspriesto problēmu centrā, ziņo Norvēģijas radio NRK. Problēmas steidzamai risināšanai cietumu ēkās tikai neatliekamāko remontdarbu veikšanai vien ir nepieciešami trīs miljardi Norvēģijas kronu (261 miljons latu).

Aktuālitāti problēmai piešķīris kāds kuriozs. No Hāmaras pilsētas cietuma augustā izbēga viens apcietinātais, kurš bija izlauzis savas kameras ārsienā caurumu, tad ar palaga palīdzību ticis pāri drāšu žogam. Bēglis joprojām nav atrasts. Sižets ar bēgšanu no cietuma redzēts jo daudzās filmās, taču bēgļa darbarīks realitātē gan nav agrāk noskatīta kopija. Cietuma sienai viņš izurbies cauri ar drēbju pakaramā palīdzību.

Nav zināms, vai caurums veidots vairākas dienas, taču ir nepieciešamas vismaz deviņas stundas, lai ko tādu paveiktu. Tā apgalvo apsardzes darbinieki, kuri analizē novērošanas kameru ierakstus un nespēj izskaidrot, kā bēgšana palikusi nepamanīta. Hāmaras cietuma ēka ir celta 1864.gadā. Gan apmetums, gan cements starp ķieģeļiem kļuvuši pavisam poraini, ar to arī izskaidrojama iespēja sienu izurbināt. Bet masu saziņas līdzekļos valsts Tieslietu ministrijas darbinieks pavēstījis, ka Hāmaras cietums tomēr nav gaidāmo uzlabojumu prioritāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits