Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

SKT: Kadafi nāves apstākļi rada aizdomas par kara noziegumiem

Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) Hāgā galvenais prokurors Luiss Moreno-Okampo paziņojis, ka bijušā Lībijas vadītāja Muamara Kadafi nāve „rada aizdomas” par kara noziegumiem, vēsta BBC News. L. Moreno-Okampo atzīmēja, ka SKT pārstāvji jau ir informējuši par savām aizdomām Lībijas šā brīža valdību – Nacionālo Pagaidu padomi (NPP).

Bijušais Lībijas līderis tika nežēlīgi nogalināts šī gada 20. oktobrī pēc tam, kad NPP piekritēji sagūstīja viņu netālu no M. Kadafi dzimtās pilsētas Sirtes. Sākotnēji NPP pārstāvji paziņoja, ka par viņa nāves cēloni kļuvusi apšaude starp nemierniekiem un lojālistiem, tomēr rietumu spiediena un aizvien jaunu liecību par slepkavību dēļ piekrita veikt izmeklēšanu.

„Tas, kādā veidā tika nogalināts Kadafi, rada aizdomas par kara noziegumu izdarīšanu,” L. Moreno-Okampo paziņoja žurnālistiem. „Es domāju, ka tas ir ļoti svarīgs jautājums. Mēs runājām par mūsu bažām ar valsts varas iestādēm, un tās apliecināja, ka plāno izstrādāt šo noziegumu izmeklēšanas vispatverošu stratēģiju”, viņš piebilda.

Jāatgādina, ka drīz pēc M. Kadafi nāves kļuva pieeejamas video liecības, ka sagūstīšanas brīdī bijušais Lībijas līderis bija ievainots, taču dzīvs. Ierakstā labi redzams, ka nemiernieki sadistiski ņirgājas par M. Kadafi, bet pēc tam bijušais valsts līderis pazūd pūlī, no kura atskan vairāki šāvieni. Kopā ar M. Kadafi tika sagūstīts arī viņa dēls Mutasims, kurš tāpat gāja bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits