Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sociālo mediju platformu Google+ slēgs 2.aprīlī

ASV kompānijas Google sociālo mediju platforma Google+ tiks slēgta 2.aprīlī un pakāpeniski tiks sākta kontu satura dzēšana, teikts Google+ lietotājiem izsūtītajā paziņojumā.

Google izveidoja Google+ kā potenciālu konkurentu sociālajam tīklam Facebook, bet šī sociālo mediju platforma piesaistīja maz lietotāju.

Google jau pagājušā gada oktobrī paziņoja par plāniem slēgt Google+, jo šīs platformas kļūme bija padarījusi neaizsargātus personīgos datus līdz 500 000 lietotāju kontos. Sākotnēji bija plānots platformu slēgt līdz 2019.gada gada augustam, bet pēc jaunas privātuma kļūmes konstatēšanas tika nolemts slēgšanas procesu paātrināt.

Google+ lietotājiem izsūtītajā paziņojumā teikts, ka tiks dzēsts viss kontu saturs, tostarp fotogrāfijas un video, taču dzēšanas process var ilgt vairākus mēnešus, tādēļ kādu laiku daļa satura platformā vēl būs redzama.

Tomēr jau pēc 4.februāra nebūs iespējams izveidot jaunus profilus, lapas vai pasākumus.

Lietotāji savu kontu saturu var saglabāt, lejupielādējot to līdz aprīlim. Arī lapu moderatori varēs saglabāt kopīgos datus.

Personām, kas izmanto Google+, lai pierakstītos citās vietnēs, atgādināts, ka tuvākajās nedēļās tas vairs nebūs iespējams, bet dažos gadījumos šo opciju nomainīs Google Sign-in poga.

Pēc 4.februāra vietnē Blogger lietotājiem vairs nebūs iespējams izmanto Google+ komentāru izteikšanai un no marta to nebūs iespējams lietot arī citās vietnēs.

Visi Google+ komentāri tiks dzēsti, sākot no 2.aprīļa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits