Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Stahovskis: Diemžēl citi Grand Slam turnīri nesekoja Vimbldonas piemēram agresorvalstu sportistu jautājumā

Vimbldonas čempionāta rīkotāji pērn, nepielaižot sacensībām Krievijas un Baltkrievijas tenisistus, parādīja lielu drosmi, taču par nožēlu pārējie "Grand Slam" turnīri nesekoja šim piemēram, intervijā laikrakstam "The Guardin" uzsvēra Ukrainas tenisists Serhijs Stahovskis.

Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem pērn bija liegts piedalīties Vimbldonas čempionātā, kā dēļ Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nepiešķīra ranga punktus par dalību sacensībās. ATP un WTA piemēroja arī naudas sodu rīkotājiem un draudēja ar licences nepiešķiršanu citām sacensībām.

Tenisa jumtorganizāciju spiediena rezultātā Krievijas un Baltkrievijas tenisisti šogad var piedalīties Vimbldonas čempionātā.

"Pērn Vimbldonas turnīra rīkotāji parādīja lielu drosmi. Viņi pirmie parādīja, kā būtu labi un kā - slikti. Diemžēl viņi neatrada sabiedrotos savā līmenī, ar to es domāju "Grand Slam" turnīrus. Tā rezultātā izveidojās situācija, kurā viņi saņēma sodu par savu rīcību," stāstīja Stahovskis.

Viņaprāt, pārējā tenisa pasaule pievīla Vimbldonas čempionāta rīkotājus un Ukrainu, sodot tos, kuri iestājās pret karu un nostājoties pret tiem, kuri būtu tiesīgi runāt par karu.

37 gadus vecais Stahovskis pērn janvārī noslēdza karjeru un pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pievienojās dzimtenes aizstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits