Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Starptautiskā krīzes grupa: Kadafi piekritēji var destabilizēt situāciju 10 Āfrikas valstīs

Lai gan Lībijas diktators Muammars Kadafi ir zaudējis karu, viņa piekritēji ir spējīgi destabilizēt situāciju 10 Āfrikas valstīs, tostarp Lībijā, ceturtdien paziņoja Starptautiskā krīzes grupa, kas gatavo jaunu ziņojumu par situāciju Lībijā.

"Saskaņā ar mūsu vērtējumiem destabilizācija šobrīd draud 10 reģiona valstīm - ne vien Lībijai, bet arī Nigērai, Mali, Čadai, Burkinafaso, Alžīrijai, Mauritānijai, Centrālāfrikas Republikai, Kongo Demokrātiskajai Republikai un Sudānai," pavēstīja Starptautiskās krīzes grupas viceprezidents Alēns Deletrozs intervijā, kuru ceturtdien publicēja Krievijas laikraksts Kommersant.

Viņš paskaidroja, ka miera Lībijā un kaimiņvalstīs nebūs, kamēr Sahāras tuksnesī darbojas kadafistu vienības, kas ir lieliski bruņotas, apgādātas ar naudu un mūsdienīgiem sakaru līdzekļiem.

Deletrozs uzsvēra, ka starp Kadafi piekritējiem ir kareivīgie klejotāji tuaregi, kas neatzīst pastāvošās valstu robežas. Tuaregiem ir konflikti ar daudzu reģiona valstu valdībām, "bet ar Kadafi naudas palīdzību var nonākt pat līdz pilsoņkaram", brīdināja Deletrozs.

Starptautiskās krīzes grupas viceprezidents apgalvoja, ka Kadafi finansējis vienu no Sudānas Darfūras reģionā pret valdību karojošajiem grupējumiem - Kustību par taisnīgumu un vienlīdzību. Lībijas pilsoņkara gaitā šī grupējuma dalībnieki cīnījušies Kadafi pusē, bet tagad esot atgriezušies Darfūrā ar naudu, ieročiem, datoriem un tālejošiem plāniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits