Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Stipra zemestrīce Filipīnās nodara postījumus desmitiem mājokļu

Filipīnu dienvidos trešdienas rītā notikusi sešas magnitūdas stipra zemestrīce, kas nodarīja postījumus desmitiem mājokļu, paziņoja varas iestādes.

Nav ziņots, ka zemestrīcē būtu nopietni cietuši cilvēki, tomēr zemestrīce izraisīja elektroapgādes traucējumus un pārplēsa ūdensvadus Dienvidlanao provincē.

No apriņķa slimnīcas drošības dēļ tika evakuēti pacienti.

Valsts seismoloģijas birojs paziņoja, ka pazemes grūdieni bija jūtami 17 pilsētās valsts dienvidos, tai skaitā lielpilsētās Davao un Kagajanā de Oro. Uz automaģistrāles izveidojās plaisa, un tika nodarīti nelieli postījumi koka dzīvojamajām ēkām, vidusskolai un mošejai.

Pirms dažām dienām trīs stipras zemestrīces bija nodarījušas postījumus ēkām un izraisījušas tūristu panisku bēgšanu no kūrortpilsētas Mabini, kas atrodas uz dienvidiem no Manilas un ir slavena ar koraļļu rifiem un jūras faunu.

Filipīnas atrodas tā sauktajā Klusā okeāna Uguns lokā, kur saskaras tektoniskās plātnes, izraisot biežas zemestrīces un vulkānisku aktivitāti.

Februārī 6,5 magnitūdas stipra zemestrīce prasīja astoņu cilvēku dzīvības un vairāk nekā 250 ievainoja Filipīnu dienvidu pilsētā Surigao. Martā 5,9 magnitūdas stiprā zemestrīcē šajā pilsētā gāja bojā viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits