Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Štrauss-Kāns tiesā iesniedzis prasību pret franču žurnālisti, kas apsūdz viņu izvarošanas mēģinājumā

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominks Štrauss-Kāns iesniedzis tiesā prasību pret franču žurnālisti Tristanu Banonu, kura tiesībsargājošajās iestādēs vērsusies ar iesniegumu, apgalvojot, ka Štrauss-Kāns 2003.gadā mēģinājis viņu izvarot.

Bijušais SVF vadītājs apsūdz žurnālisti neslavas celšanā.

Prasība "tika iesniegta, tiklīdz mēs uzzinājām par sākotnējās izmeklēšanas sākšanu", apliecināja advokāts, atklājot, ka ar prasību tiesā Štrausa-Kāna aizstāvji vērsušies pagājušajā nedēļā.

Jau ziņots, ka Francijas policijas detektīvi pirmdien izjautājuši Banonu.

Parīzes policija saņēmusi rīkojumu no izmeklēšanas tiesneša izvērtēt Banonas apsūdzības pret bijušo SVF vadītāju.

Francijas prokuratūrai pēcāk būs jāpieņem lēmums, vai izvirzīt oficiālas apsūdzības 62 gadus vecajam politiķim, kurš iepriekš tika uzskatīts par vienu no favorītiem nākamgad gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās.

Kā jau ziņots, bijušajam SVF vadītājam izvirzītas līdzīgas apsūdzības arī ASV, proti, par Ņujorkas viesnīcas Sofitel istabenes izvarošanas mēģinājumu šā gada 14.maijā.

Francijā par izvarošanas mēģinājumu draud līdz pat 15 gadu cietumsods. Savukārt Ņujorkā Štrausam-Kānam apsūdzības izvirzītas septiņos punktos, un vairākos no tiem viņam draud līdz pat 25 gadu ieslodzījums.

Lai Francijā varētu sākt tiesas procesu, prokuroriem jāsavāc pietiekami daudz pierādījumu, kas ļautu lūgt izmeklēšanas tiesnesi izvirzīt apsūdzības aizdomās turamajam.

32 gadus vecā Banona apgalvo, ka Štrauss-Kāns viņu 2003.gadā uzaicinājis uz savu dzīvokli, lai tur sniegtu interviju. Kad žurnāliste ieradusies, viņš tai "meties virsū kā šimpanze riesta laikā".

Šīs apsūdzības viņa izteica jau 2007.gadā televīzijā un vēlāk intervijā kādam tīmekļa medijam, tomēr līdz šim ar oficiālu prasību varasiestādēs žurnāliste nebija vērsusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits