Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Stross-Kāns policijā tiekas ar viņu izvarošanā apsūdzējušo rakstnieci

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns un viņu izvarošanas mēģinājumā apsūdzējusī franču rakstniece Tristana Banona ceturtdien Parīzē ieradušies policijas iecirknī, kur apsūdzētais un apsūdzību izvirzītāja tiek konfrontēti.

Policijas iecirknī pirmā ieradās rakstniece, kurai pēc pusstundas sekoja sociālistu politiķis. Viņus sagaidīja paprāvs fotogrāfu pūlis.

Pirms prokuratūra pieņems lēmumu par oficiālu apsūdzību izvirzīšanu, Banonas liecības izmeklē policija.

Banonas un Strosa-Kāna konfrontācijā advokātu klāt nav. Atbilstoši franču tieslietu paražām, ja pušu versijas par iespējamo noziegumu atšķiras, šāda apsūdzētā un apsūdzību izvirzītāja konfrontācija ir parasta.

Banona sestdien atzina, ka viņai ir bail tikties ar vīrieti, kurš viņu 2003. gadā ieslēdzis dzīvoklī un mēģinājis izvarot.

Saistībā ar šo lietu policija ir nopratinājusi 20 lieciniekus, arī sociālistu kandidātu uz valsts prezidenta amatu Fransuā Olandu.

Rakstniece pirmo reizi publiski apsūdzības izteica 2007. gadā, tomēr ar iesniegumu miertiesā vērsusies tikai pēc tam, kad šopavasar izvarošanas mēģinājumā Strosu-Kānu bija apsūdzējusi Ņujorkas viesnīcas istabene Nafisatu Dialo.

Atbilstoši Banonas versijai Stross-Kāns solījis sniegt viņai interviju, ievilinājis kādā Parīzes dzīvokli un tad uzbrucis, metoties virsū "kā šimpanze riesta laikā".

Stross-Kāns atzīst, ka uzsācis flirtu ar Banonu, bet noliedz, ka būtu rīkojies vardarbīgi. Viņš pret rakstnieci iesniedzis prasību par apmelošanu.

Rakstniece pagājušajā nedēļā sacīja, ka ar interesi gaida tikšanos policijā ar Strosu-Kānu. "Es gribu, lai viņš būtu man priekšā, lai viņš skatās man acīs un pasaka, ka es to esmu iztēlojusies," sacīja Banona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits