Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sudānas pagaidu militārās padomes vadītājs atkāpjas no amata

Sudānas pagaidu militārās padomes vadītājs ģenerālleitnants Avads Ibnufs piektdien paziņoja par atkāpšanos no amata dienu pēc tam, kad viņš bija kļuvis par šīs padomes vadītāju pēc prezidenta Omara al Bašira gāšanas militārā apvērsumā.

"Es ar šo paziņoju par savu atkāpšanos no Pagaidu militārās padomes vadītāja amata un par to, ka tajā tiek iecelts cilvēks, kura pieredzei un piemērotībai es uzticos, lai aizvestu šo kuģi uz drošu krastu," Ibnufs paziņoja valsts televīzijā.

"Es paziņoju par ģenerāļa Abdelfataha al Burhana Abdelrahmana izraudzīšanu, kurš mani nomainīs militārās padomes vadītāja amatā," sacīja Ibnufs.

Ibnufs arī paziņoja, ka pirms savas atkāpšanās viņš atcēlis no amata savu vietnieku ģenerālleitnantu Kamalu Abdelmarufu.

Sudānā notiekošo protestu dalībnieki atzinīgi novērtēja pagaidu militārās padomes vadītāja atkāpšanos, nosaucot to par "tautas gribas uzvaru".

Pagaidu militārā padome tika izveidota ceturtdien, lai uz diviem gadiem aizstātu prezidentu Omaru al Baširu, kuru ceturtdien gāza bruņotie spēki pēc vairākus mēnešus ilgiem valdības pretinieku protestiem.

Par padomes vadītāju ceturtdien kļuva aizsardzības ministrs Avads Ibnufs, bet par padomes vadītāja vietnieku - armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Kamals Abdelmarufs.

Protestētāji sūrojās, ka pagaidu militārās padomes izveidošana nenozīmē pārmaiņas, un palika Hartūmas ielās arī pēc tam, kad ceturtdien plkst.22 stājās spēkā jaunieviesta komandanta stunda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits