Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Šveice dos naudu noziedzniekiem, lai tie brauktu prom

Šveice grib piedāvāt naudu ārvalstu izcelsmes likumpārkāpējiem, lai tie pamestu valsti. Tā kā cietumos regulāri atgriežas vieni un tie paši ieceļojušie noziedznieki, Ženēva ar 4000 franku (2340 latu) lielas samaksas palīdzību iecerējusi atbrīvoties no šiem pārkāpējiem uz visiem laikiem, vēsta The Local.

Tā vietā, lai dotos uz cietumu, salīdzinoši nelielu noziegumu pastrādātājiem būs iespēja izvēlēties deportāciju uz savu dzimteni. Katram, kas izvēlēsies šādu soli, būs atvēlēti 4000 franku, no kuriem 1000 domāti lidojumam, bet atlikušie 3000 - kādām mācībām vai kursiem dzimtenē, par ko pēc ierašanās atbildēs vietējās nevalstiskās organizācijas.

Apmaiņā pret šādu iespēju indivīds tiks piereģistrēts datubāzē, kurā saglabāti arī viņa pirkstu nospiedumi, un izraidītais zaudēs tiesības jebkad mūžā atgriezties Šveicē.

«Tas ir labāk nekā sods,» laikrakstam Tages-Anzeiger uzsvēra Zaļās partijas vadītāja Emīlija Flamane. Turklāt tas nākšot par labu valsts budžetam, jo viena cietumnieka uzturēšana dienā izmaksājot vidēji 450 franku (ap 260 latiem).

Jaunais projekts izmaksās ap 240 tūkstošiem franku (140,4 tūkstoši latu), taču nodokļu maksātāju nauda noziedznieku deportācijām netiks novirzīta. Ženēva solījusi izmantot līdzekļus, kas konfiscēti narkotiku tirgoņiem.

Tomēr ne visi atbalsta ieceri, pārmetot, ka noziedznieki neesot pelnījuši tik labu apiešanos, kas saucama teju par dāvanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits