Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šveice piekrīt izdot arī kādreizējo FIFA amatpersonu Eskivelu

Šveices Tieslietu ministrija trešdien piekritusi izdot ASV arī venecuēlieti Rafaelu Eskivelu, kurš tiek apsūdzēts Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) korupcijas skandālā.

Eskivels tika arestēts Cīrihē 27.maijā, bet tagad bijušajam Venecuēlas Futbola federācijas prezidentam un Dienvidamerikas Futbola konfederācijas izpildkomitejas biedram ir 30 dienas, lai iesniegtu apelāciju.

Kā pavēstījusi Šveices Tieslietu ministrija, Esikvels tiek apsūdzēts "kukuļu pieņemšanā, lai noslēgtu sporta mārketinga līgumus", kuri "masveidā ietekmēja konkurenci un sagrozīja mārketinga tirgus apstākļus saistībā ar Copa America turnīru".

"Citi sporta mārketinga uzņēmumi tika nostādīti neizdevīgā stāvoklī, bet futbola federācijām tika liegts meklēt izdevīgākus mārketinga līgumus. Šveicē šāda rīcība būtu uzskatāma par negodīgu praksi," teikts paziņojumā.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Šveice piekrita izdot ASV arī kādreizējo FIFA viceprezidentu Euhenio Figeredo no Urugvajas.

Viņi abi bija starp septiņām FIFA amatpersonām, kas maijā tika arestētas Cīrihē pēc ASV apsūdzībām korupcijā.

Jūlijā ASV jau tika izdots līdzšinējais Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas Futbola asociācijas (CONCACAF) vadītājs un FIFA nesenais viceprezidents Džefrijs Vebs.

Savukārt viens aizdomās turētais, bijušais Nikaragvas Futbola federācijas prezidents Hulio Roča Lopess, piekrita izdošanai uz savu dzimteni.

Paredzams, ka saistībā ar arī pārējām arestētajām amatpersonām Šveice lēmumu pieņems vēl šomēnes.

Kā zināms, pašlaik Šveicē apcietinājumā ir arī bijušais Kostarikas Futbola federācijas (FCF) prezidents Eduardi Lī Sančess, kuram bija plānots maijā iekļauties FIFA izpildkomitejas darbā. Tāpat bez Roča arestēti bijušais Brazīlijas Futbola konfederācijas prezidents un bijušais FIFA izpildkomitejas biedrs Žuzē Marija Marins, brits Kosts Taks, kurš strādāja Kaimanu salu Futbola federācijā.

Kopumā ASV amatpersonas par kukuļņemšanu vairāk nekā 150 miljonu dolāru apmērā apsūdzības izvirzījušas 14 cilvēkiem.

Kā zināms, lielo korupcijas skandālu dēļ FIFA prezidents Zeps Blaters 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata, lai gan maija beigās notikušā kongresa laikā viņš tika pārvēlēts jau uz savu piekto termiņu.

Jauno prezidentu ievēlēs 26.februārī, kad norisināsies FIFA ārkārtas kongress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits