Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Šveices parlamenta apakšpalāta atbalsta parandžu aizliegumu

Šveices parlamenta apakšnama deputāti trešdien apstiprināja likumprojektu, ar kuru sabiedriskās vietās, arī sabiedriskajā transportā, aizliegta parandžu un jebkāda seju aizsedzošu apģērba valkāšana.

Parlamenta apakšnams ar 101 balsi par un 77 pret apstiprināja likumprojektu, kas pazīstams arī ar nosaukumu "maskas nost!". Tagad tas jāizskata parlamenta augšnamam.

"Ikvienam, kas klātienē komunicē ar federālo, kantonu vai vietējo varasiestāžu pārstāvjiem, tiem veicot savus dienesta pienākumus, ir jābūt ar neaizklātu seju," teikts likumprojektā, ko ierosinājis galēji labējās Šveices Tautas partijas deputāts Oskars Freizingers.

Parandžu valkāšana sabiedriskajā transportā tiks aizliegta, turklāt "varasiestādes varēs ierobežot šādu indivīdu atrašanos sabiedriskās ēkās, lai garantētu citu cilvēku drošību".

"Situācijai ielās kļūstot nedrošākai, arvien vairāk cilvēku slēpj savas sejas aiz balaklavām, maskām vai parandžām," skaidroja likumprojekta autors. "Kļūst neiespējam identificēt šos cilvēkus, un šis apstāklis ir jo īpaši satraucošs vardarbības vai identitātes pārbaudes gadījumos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits