Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

SVF jaunā izpilddirektore: Pasaules ekonomika nonākusi sinhronizētā lejupslīdē

Pasaules ekonomikas kopīgā augšuptiecīgā tendence mainījusies uz sinhronizētu lejupslīdi, savā pirmajā uzrunā atzinusi Starptautiskā valūtas fonda (SVF) jaunā izpilddirektore Kristalina Georgijeva

"Pasaules ekonomika šobrīd atrodas sinhronizētā lejupslīdē," norādīja Georgijeva, piesaucot tirdzniecības karus, breksitu un vispārējo ģeopolitisko nestabilitāti. "Šī plaši vērojamā palēninājuma dēļ izaugsmes temps šogad kritīsies līdz zemākajai atzīmei kopš desmitgades sākuma."

SVF izpilddirektore norādīja, ka tirdzniecības karu rezultātā pasaules rūpnieciskā aktivitāte un investīcijas "ievērojami vājinājušās", un tas atstās bremzējošu ietekmi arī uz pakalpojumu sektoru.

Georgijeva uzsvēra, ka tirdzniecības karos zaudētājas būs visas valstis. Jau tagad tie noveduši pie piegāžu ķēžu saraušanas un tā dēvētās digitālās plaisas tālākas paplašināšanās.

SVF jaunā vadītāja, izsakot vāji slēptus pārmetumus Ķīnai, brīdināja par kaitējumu, kuru nodara subsīdijas, nevērība pret intelektuālā īpašuma aizsardzību un tehnoloģiju pārnese.

Tajā pašā laikā viņa izteica brīdinājumu arī pasaules vadošajām tautsaimniecībām par nevēlamajām sekām un "negatīviem blakus efektiem", pie kuriem var novest zemās procentu likmes.

Pievēršoties klimata pārmaiņām, Georgijeva uzsvēra, ka bezdarbības cena esot pārāk augsta, un pauda atbalstu siltumnīcefekta gāzu izmešu aplikšanai ar augstākiem nodokļiem.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Visādiem plānā galdiņa urbējiem vajag tikai biežāk piesaukt lejupslīdi - tas ļoti stimulē... !
mietpilsonis
m
Es nekur neslīdu.
trusis nejaukais
t
pilniiga aita. pirmkaart nevis pasaules ekonomika ir lejupsliidee bet Eirozonas un veel dazhu ambaalju vadiitas valstis. ASV nekaada lejuspliide nenotiek. Un kaa var kritizeet tirdznieciibas karus (ar sho noteikti domaats Tramps jo kaa var nekritizeet Trampu) ja tieshi vinjsh ir tas kas visiem atveera acis par Kjiinas korpuciju, shmaukshanos un intelektuaalaa iipashuma zaadziibu kas ir patiesais iemesls tam, kaapeec rietumos peedeejo 40 gadu laikaa pakaapeniski izniikst razhoshana. SVF jaunaa izpilddirektore - nekaa jauna tur nav, kaarteejaa tukshhaa vieta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits