Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

SVF var nepietikt līdzekļu cīņai ar parādu krīzi eirozonā

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) pēc tikšanās Vašingtonā ar tā dēvēta lielā divdesmitnieka valstu (G20) finanšu ministriem apliecināja, ka īstenos visus iespējamos pasākumus, lai palīdzētu Eiropai tikt galā ar parādu krīzi, vēsta BBC News.

SVF pārstāvji tomēr nav nosaukuši konkrētus soļus, kādus tie grasās spert, un šī iemesla dēļ daudzas pasaules valstīs atkal parādījušās bažas par globālo ekonomiku, kurai Eiropas krīze draud ar jaunu, vērienīgu recesiju.

„Banku un atsevišķu valstu problēmas Eiropā pašlaik ir pats nopietnākais risks pasaules ekonomikai. Ir jālikvidē kumulatīvā defolta un katastrofālu risku draudi,” paziņoja ASV finanšu ministrs Timotijs Gaitners.

Daudzas valstis uzskata, ka SVF sava agrākā vadītāja Dominika Strosa-Kāna laikā pārvērtējis savējās iespējas, sniedzot problemātiskajām Eiropas valstīm – Īrijai, Grieķijai un Portugālei –  iespaidīgas finanšu palīdzības paketes.

Šis dāsnums, uzskata virknes valstu pārstāvji, ir novedis pie tā, ka fondam var nepietikt ar tā rīcībā esošajiem 400 miljardiem eiro, jo Eiropas krīzes attīstības sliktākā scenārija gādījumā cīņai ar to var izrādīties nepieciešams līdz pat triljonam eiro.

SVF paziņojumā nav teikts, vai tiks piešķirti papildus līdzekļi cīņai ar parādu krīzi eirozonā, tomēr SVF vadītāja Kristīna Lagarda paziņoja, ka līdz 2012. gada aprīlim fonds noteiks, vai Eiropas krīzes novēršanai pietiek ar tā rīcībā esošajiem finanšu resursiem.

Lagarda tāpat paziņoja, ka fonds novērtēs, vai tam nepieciešams mainīt savu finanšu politiku un vai nepieciešamas izmaiņas SVF kredītpolitikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits