Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Taivānā 6,4 magnitūdu zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaug līdz 10 cilvēkiem

Bojāgājušo skaits 6,4 magnitūdu zemestrīcē, kas otrdien satricināja Taivānas austrumu piekrasti, ir pieaudzis līdz vismaz 10 cilvēkiem, bet vairāki desmiti vēl arvien ir pazuduši bez vēsts, ceturtdien paziņoja varas iestādes.

Vislielākos postījumus zemestrīce nodarīja tūristu iecienītajā Hualiaņas pilsētā, kur sagruvušas vai bīstami sašķiebušās vismaz četras ēkas, tostarp viesnīca.

Spītējot pēcgrūdieniem, glābēji turpināja meklēt izdzīvojušos 12 stāvu daudzdzīvokļu ēkā, kas zemestrīcē bīstami sasvērusies. Ceturtdienas rītā tur tika atrasti divi līķi, tādējādi oficiālais bojāgājušo skaits pieauga līdz 10 cilvēkiem.

Seši no upuriem ir gājuši bojā šajā ēkā, kurā atradās arī viesnīca, un tajā ir iesprostoti vairāki desmiti cilvēku, kuru liktenis vēl nav zināms.

Ēkas apakšējie stāvi ir iegruvuši, tā ir sasvērusies 50 grādu leņķī un ir iespējams, ka tā varētu sagrūt.

Stipro pēcgrūdienu laikā glābēji pameta šo ēku, bet drīz pēc tam atgriezās un turpināja meklēšanu. Viens pēcgrūdiens īsi pirms pusnakts uz ceturtdienu bija 5,7 magnitūdas stiprs.

Hualiaņas pilsētā vēl ir pazuduši bez vēsts vismaz 66 cilvēki, tai skaitā 37 cilvēki no minētās ēkas dzīvokļiem un 10 no tajā esošās viesnīcas viesiem.

Zemestrīcē ir ievainoti vairāk nekā 250 cilvēku. Valdība informēja, ka ir sniegta medicīniskā palīdzība 17 viegli ievainotiem ārzemniekiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits