Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

The Times: Londonas policistiem tikusi dota pavēle netraucēt grautiņu dalībniekiem

Grautiņu Lielbritānijā pirmajās dienās valsts galvaspilsētas Londonas policijai tikusi dota pavēle neiesaistīties konfrontācijās ar nemieru dalībniekiem, šodien, 10. augustā raksta The Times, atsaucoties uz policistu paziņojumiem.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem dota instrukcija "neiejaukties un novērot". Šāds rīkojums dots dēļ bažām, ka sadursmes ar nemieru dalībniekiem negatīvi atsauksies uz policijas tēlu, īpaši ņemot vērā 2009. gada marta notikumus, kad demonstrācijas laikā gāja bojā aktīvists Jenss Tomlisons, kuram ar steku iesita Londonas policists.

Pavēle tika atcelta tikai pirmdienas, 8. augustā vakarā. Tobrīd nemieri, kopā ar dedzināšanām un laupīšanām, turpinājās jau divas naktis pēc kārtas. Pirmajās grautiņu dienās sabiedrība un prese īpaši uzsvēra, ka policija nav bijusi gatava novērst ielu nemierus.

Trešajā un ceturtajā nemieru naktīs Londonas policija tika ievērojami pastiprināta. Pēc masu informācijas līdzekļu ziņām, pirmdienas vakarā Lielbritānijas galvaspilsētas ielās izgāja papildus 1700 policistu, bet naktī uz otrdienu cīņai ar grautiņiem tika nosūtīti vēl 10 tūkstoši kārtības sargu (policistu kopskaits pilsētā sasniedza 16 tūkstošus cilvēku).

Pēc The Times rīcībā esošās informācijas, bez Londonas policistiem ar kārtības uzturēšanu Londonā nodarbojās arī policisti no vēl 27 Lielbritānijas pilsētām. Tāpat Skotlendjards devis rīkojumu visiem policijas darbiniekiem atgriezties no atvaļinājumiem un uz laiku apturējis gandrīz visas citas aktivitātes, ieskaitot krimināllietu izmeklēšanas.

Jāpiebilst, ka grautiņu epicentrs tikmēr pārvietojies no Londonas uz Anglijas centrālo un ziemeļrietumu rajoniem. Aizvadītajā naktī grautiņi notika valsts otrā lielākajā pilsēta Birmingemā, kur gāja bojā trīs cilvēki (kuri, domājams, centās stāties pretim nemieru dalībniekiem), kā arī Mančesterā, Liverpūlē un Notingemā, kamēr Londonā nakts bija salīdzinoši mierīga.

Lielbritānijas policija kopš pagājušās nedēļās beigām arī ir aizturējusi vairāk nekā 1,1 tūkstoti cilvēku, vēsta aģentūra Associated Press.

Valsts galvaspilsētā Londonā ir aizturēti 685 cilvēki, no kuriem 126 jau ir uzrādītas apsūdzības dažādos likumpārkāpumos. Sadursmju laikā ievainojumus guvuši 111 policisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits