Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Timošenko no cietuma pārvietota uz slimnīcu

Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko no cietuma pārvietota uz slimnīcu muguras sāpju dēļ, kas neļāva viņai apmeklēt jauno tiesas procesu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, sestdien paziņoja amatpersonas.

"Timošenko [piektdienas] vakarā ieradās Centrālajā klīniskajā slimnīcā," teikts Ukrainas cietumu pārvaldes paziņojumā. "Pēc vācu ārstu slēdzienu izskatīšanas, Timošenko izteica vēlmi ārstēties viņai piedāvātajā klīnikā Harkovas pilsētā."

Ukrainas tiesa šonedēļ sāka jaunu tiesas procesu pret Timošenko, kas jau notiesāta par valstij zaudējumus nesošā gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Timošenko tiek apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un valsts naudas izšķērdēšanu deviņdesmitajos gados, kad viņa vadīja uzņēmumu "Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas".

Pagājušā gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu ilgs cietumsods, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunajos apsūdzības punktos.

Tomēr pagaidām vēl nav zināms, vai notiesāšanas gadījumā ieslodzījuma termiņi Timošenko būtu jāizcieš secīgi viens pēc otra vai vienlaicīgi.

Pirmo tiesas spriedumu Timošenko ir apstrīdējusi, tomēr notiesāšana par jaunām apsūdzībām ievērojami apgrūtinātu Timošenko un viņas atbalstītāju cīņu par viņas atbrīvošanu no Harkovas sieviešu cietuma.

Jaunais tiesas process, domājams, vēl vairāk pasliktinās arī Ukrainas attiecība ar Eiropas Savienību (ES).

Jaunās apsūdzības saistītas ar fondu līdzekļu piesavināšanos 405,5 miljonu dolāru (aptuveni 217 miljonu latu) apmērā, Timošenko vadot uzņēmumu "Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas".

Apsūdzības puse uzskata, ka 405,5 miljonus dolāru lielais parāds, ko Timošenko uzņēmumam bija jāatmaksā Krievijas Aizsardzības ministrijai, tika novirzīts Ukrainas valstij, bet ievērojamo naudas summu savā starpā sadalīja Timošenko un viņas kādreizējais sabiedrotais Pavlo Lazarenko, kurš šobrīd ASV izcieš cietumsodu par naudas atmazgāšanu un līdzekļu piesavināšanos.

Aizdomās par līdzīgiem pārkāpumiem Timošenko tika aizturēta jau 2001.gadā, taču drīz vien tika atbrīvota un viņai izvirzītās apsūdzības atceltas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits