Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Timošenko nogādās medicīnas aprūpes iestādē ārpus cietuma

Notiesātā Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko tiks nogādāta ārstniecības iestādē ārpus cietuma sienām, otrdien solījis prezidents Viktors Janukovičs. Ekspremjeres veselības stāvoklis ir krasi pasliktinājies un 50 gadu vecā sieviete ir tik ļoti novārgusi, ka nespēj piecelties no gultas, taču līdz šim aizvien nopratināta cietuma kamerā. V. Janukovičs norādīja, ka «veselības aprūpes sistēma cietumā vēl nav sasniegusi atbilstošus standartus, tādēļ medicīniskā aprūpe jāsniedz Kijevā ārpus cietuma».

Pirmdien Ukrainas parlamenta Cilvēktiesību komisijas vadītāja Ņina Karpačeva jau brīdināja par notiesātās slikto veselības stāvokli un aicināja nodrošināt politiķei ārstēšanu ārpus cietuma. «Viņas veselības stāvoklis ir ārkārtīgi nopietns. Viņa nevarēja piecelties no gultas, kad ar mani sarunājās,» Ņ. Karpačevas stāstīto citējusi ziņu aģentūra AFP.

Ekspremjeres sīvākais oponents V. Janukovičs lēmumu izziņoja pēc tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kas Eiropas Savienības (ES) vārdā kritizēja J. Timošenko lietu. «Eiropa bija šokēta par tiesas lēmumu opozīcijas līderei. Eiropā dominē pārliecība, ka Timošenko un viņas kolēģi kļuvuši par politiskās neitralizācijas upuriem,» D. Grībauskaites teikto citējis Reuters.

ES vairākkārt mudinājusi atbrīvot oktobrī notiesāto J. Timošenko, kurai piespriests septiņu gadu cietumsods par pilnvaru pārsniegšanu, liekot valsts enerģētikas uzņēmumam Naftogaz parakstīt Ukrainai neizdevīgu līgumu ar Krieviju par gāzes piegādi. ES uzsvērusi, ka šādas apsūdzības izskatīšana nebūtu iespējama it nevienā Eiropas tiesā.

Ekspremjeri vaino arī par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, valsts līdzekļu piesavināšanos un ārzemju valūtas ienākumu slēpšanu. J. Timošenko vainu noliedz un uzstāj, ka lietu politiski angažējis V. Janukovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits