Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tirdzniecības karš turpinās: Tramps liek pacelt tarifus atlikušajam Ķīnas preču importam

ASV prezidents Donalds Tramps piektdienas vakarā rīkoja pacelt muitas tarifus gandrīz visam atlikušajam Ķīnas preču importam nepilnu diennakti pēc tam, kad ASV jau paaugstināja muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu ASV dolāru vērtībā.

"Prezidents arī deva rīkojumu mums sākt tarifu pacelšanas procesu praktiski visam atlikušajam importam no Ķīnas, kas ir aptuveni 300 miljardu dolāru vērtībā," paziņoja ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers.

Šī procesa detaļas un komentāri pirmdien tiks publiskoti ASV tirdzniecības pārstāvja vietnē pirms galīga lēmuma par jaunajiem tarifiem, sacīja Laitaizers.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā ASV no 10% līdz 25% paaugstināja muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, un Pekina nekavējoties paziņoja, ka īstenos nepieciešamos pretpasākumus, tādējādi saasinot tirdzniecības nesaskaņas abu valstu starpā.

Pagājušajā gadā ASV un Ķīna divpusējā tirdzniecībā noteica muitas tarifus precēm vairāk nekā 360 miljardu dolāru vērtībā. Taču decembrī Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vienojās atturēties no tālākas eskalācijas.

Piektdien noteiktie augstākie tarifi atieksies uz Ķīnas ražotām elektroiekārtām, mehānismiem, auto daļām un mēbelēm, kas izvestas no valsts pēc pusnakts (plkst.7 pēc Latvijas laika).

Laitaizera paziņojums nāca klajā, kad ASV un Ķīnas pārstāvji, tai skaitā Ķīnas vicepremjers Liu He, tikās Vašingtonā divu dienu tirdzniecības sarunās.

Top komentāri

Balts
B
Jauki ! Mūsu rūpnīcās Ķīnā nu mazie cilvēciņi strādās centīgāk un ēdīs mazāk !
Irlielāmērāticams
I
ka Tramps dara pareizi sabremzēdams Ķīnas izaugsmi, kura balstīta uz pasaules piesārņošanu ar zemas kvalitātes precēm, no kurām lielākie ieguvēji ir atkritumu pārstrādātāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits