Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps draud permanenti iesaldēt finansējumu PVO

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien draudēja permanenti iesaldēt ASV finansējumu Pasaules Veselības organizācijai (PVO), ja tā nākamo 30 dienu laikā neveiks "būtiskus uzlabojumus".

Vašingtona jau aprīļa vidū apturēja finansējumu PVO, apsūdzot organizāciju, ka tā ir pārāk tuva Pekinai un slēpusi tās kļūmīgos soļus cīņā ar koronavīrusa uzliesmojumu.

"Ja PVO neveiks apņemšanos attiecībā lieliem, būtiskiem uzlabojumiem nākamo 30 dienu laikā, es PVO piešķirtā ASV finansējuma pagaidu iesaldēšanu padarīšu par permanentu iesaldēšanu un izvērtēšu mūsu dalību organizācijā," teikts Trampa vēstulē PVO vadītājam Tedrosam Adhanomam Gebreiesusam.

Vēstuli Tramps pirmdien publicējis tviterī.

ASV, kas līdz šim bijušas lielākais PVO finansētājs, pagājušajā mēnesī kritizēja PVO par Covid-19 krīzes "nemākulīgu vadību".

Tramps 14.aprīlī paziņoja par ASV finansējuma apturēšanu PVO, jo šī ANO aģentūra, pēc viņa teiktā, slēpusi jaunā koronavīrusa uzliesmojuma nopietnību Ķīnā pirms tā izplatīšanās pa visu pasauli. 

Tramps aprīlī sacīja, ka PVO ir liegusi pārredzamības iespēju saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un ka ASV tagad "apspriedīs, ko darīt ar visu naudu, kas tiek nodota PVO". 

PVO lielākais finansējuma avots ir ASV, kas pērn tai piešķīra 400 miljonus ASV dolāru.

"Pēc Covid-19 pandēmijas izcelšanās mums ir dziļas bažas, vai Amerikas dāsnums ir izmantots vislabākā iespējamā veidā," sacīja ASV prezidents.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Pilnīgi piekrītu Trampam. Mums iezombēts galvās, ka PVO ir kaut kas pārdabisks, fenomenāls un neapstrīdams kā Romas Pāvests. Pēc savas būtības, tā ir prasta NVO. Neformālsvklubiņš, kurš nekad, neparko neatbild. Tieši tāda pati kā visas citas. Un nodarbojas ar statistiku un ieteikumiem. Un viņas rekomendācijām jāpieiet ļoti uzmanīgi, jo tās ir vispārīgas un domātas visai pasaulei, lai gan katrā valstī ir sava specifika, īpatnības, izglītība un pat tradīcijas.
Ikars Solplēsis
I
Bitīt matos, kas tas par vārdu "permanenti"?! Runa nav par to, ka es nesaprastu, ko tas nozīmē, bet gan par to, ka latviešu valodā ir labi vārdi, kurus izmantot slinkuma iespaidā radušos anglicismu vietā. Šajā gadījumā atbilstošāk būtu izmantot "pastāvīgi" vai "ilgstoši". Ja "Dienai" nav cilvēka, kas pārbauda, vai ziņās nav nepilnību, vai arī esošais ar savu uzdevumu nespēj pilnvērtīgi tikt galā, tad pastāv iespēja ieviest rīku, ar kura palīdzību lasītāji var norādīt uz kļūdām saturā, kā tas ir, piemēram, kursors.lv rakstos.
ha, ha
h
Trampa uzticēšanās savai intuīcijai ir tiešām apbrīnojama. Izrādās, ka par spīti daudzo skeptiķu skaļajiem noliegumiem viņš profilaktiski lieto paša ieteikto medikamentu hidroksihlorokvīnu (Plaquenil) un, neraugoties uz ievērojamajām publiskajām aktivitātēm, joprojām ir vesels kā rutks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits