Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps nedraudēja izstāties no NATO

NATO samita noslēguma dienas sākumā izskanējušas ziņas, ka ASV prezidents Donalds Tramps neoficiālās sarunās sabiedrotajiem piedraudējis ar ASV izstāšanos no NATO, ja tie nepalielinās savus aizsardzības tēriņus. Aģentūras Reuters informācijas avoti NATO struktūrās gan liecina, ka šādas ziņas ir pārspīlētas, kaut Tramps nav taupījis nesaudzīgus vārdus.

Reuters ziņu avoti, taujāti, vai Tramps tik tiešām piedraudējis, ka ASV aizies no NATO, šo informāciju noliedza. Pagaidām gan par šo jautājumu ziņas ir skopas.

Sākotnēji par to, ka Tramps neformālās sarunās piedraudējis ar aiziešanu no alianses, vēstīja Vācijas ziņu aģentūra DPA, tvītojot: "Strīdā par aizsardzības tēriņiem Tramps piedraudējis izstāties no NATO." 

Drīz pēc tam Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), atsaucoties uz DPA tvītu, norādīja, ka "baumas par NATO nāvi ir krietni pārspīlētas".

Arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite žurnālistiem komentēja, ka neko no Trampa teiktā nevajadzētu interpretēt šādi. 

Tramps preses konferencē pēc tikšanās ar NATO valstu līderiem norādīja, ka NATO nu ir "daudz stiprāka alianse par to, kāda tā bija pirms divām dienām." Viņš krīzes sanāksmi ar 29 dalībvalstu līderiem raksturoja kā "fantastisku" un tādu, kurā valdījis "lielisks, koleģiāls noskaņojums".

Tramps preses konferencē uz žurnālistes jautājumu, vai viņš var izstāties no NATO bez Kongresa piekrišanas, atbildēja apstiprinoši, taču piebilda, ka "tas nav nepieciešams".

To, ka ceturtdienas rītā notikušās sarunas beidzās ar to, ka visi apstiprināja savu uzticību NATO, atklāja arī Trampa asi kritizētās Vācijas kanclere Angela Merkele, kura atzina, ka "samits bija ļoti intensīvs".

Drīz pēc tam Tramps preses konferencē uz žurnālistes jautājumu, vai viņš var izstāties no NATO bez Kongresa piekrišanas, atbildēja apstiprinoši, taču piebilda, ka tas nav nepieciešams.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

un vispār
u
Fakts, ka okupētā teritorijā kādu laiku nenotiek karadarbība, nekādi neatceļ okupācijas faktu (un arī pati okupācija var notikt bez prtestības, ja okupācijas armija ir acīmredzami spēcīgāka un otra puse nolemj nesākt jau iepriekš neveiksmei nolemtu pretestību). Un, protams, arī okupētās teritorijās ir darbs, skolas utt.utt. Steidzīgi jāreformē krievu skolas, lai nevairotu loģikā nesekmīgos!
TrollisJT
T
Nekāda ASV "izstāšanās no NATO" principā nav iespējama. Tramps var tik pat labi pateikt, ka viņš izstājas no Ziemeļamerikas.
80. līmeņa trollis
8
ASV prezidenta izstrādājums, kā jau Žirinovska tipa politiķis, izmanto starptautiskus pasākumus saviem vēlētājiem domātam populisma šovam. ""Redz, bargais prezidents piedraudēja'', to redneks saprot. Starp citu, ASV konservatīvie ir vienmēr uzskatījuši, ka ASV ir jāuzņemas vadošā loma brīvās pasaules cīņā pret ienaidniekiem. Ja ASV prezidenta izstrādājums tā nedomā, tad viņš nav konservatīvais. Un vēl. Draudi izstāties no organizācijas nekādi neveicina partneru uzticību (kāda uzticība var būt ģimenē, kur viens partneris draud ar šķiršanos?) un, ja šādi draudi ir izteikti vienreiz un derējuši kā arguments, tos var atkārtot vēl un vēl.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits