Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps uzslavē Saūda Arābijas kroņprinci

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien nosauca Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu par savu draugu, kā arī uzslavēja viņu par "iespaidīgu darbu".

"Jūs esat paveicis iespaidīgu darbu," pirms kopīgām darba brokastīm Japānas pilsētā Osakā, kur notiek G20 samits, žurnālistu klātbūtnē kroņprincim sacīja Tramps.

Viņš arī nodēvēja Mohammedu par savu draugu.

Tramps arī uzteica princi par centieniem modernizēt Saūda Arābiju, tostarp paplašinot sieviešu tiesības.

ASV prezidents piebilda, ka Saūda Arābija velta "milzīgus pūliņus" cīņai pret terorismu.

"Visa nauda, kas aizgāja grupām, kuras mums nepatīk, kas nav labas... Jūs esat pārtraukuši," teica Tramps, norādot, ka Saūda Arābija tika apsūdzēta teroristisku grupu atbalstīšanā.

Tomēr Tramps ignorēja žurnālistu jautājumus, vai darba brokastu laikā viņš ar Saūda Arābijas kroņprinci runās arī par saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi slepkavību.

Vēlāk ASV Baltais nams nodēvēja Trampa tikšanos ar Mohammedu par produktīvu.

"Viņi pārrunāja Saūda Arābijas kritiski svarīgo lomu stabilitātes nodrošināšanā Tuvajos Austrumos un globālajos naftas tirgos, pieaugošos draudus no Irānas, tirdzniecības un investīciju palielināšanos starp abām valstīm un cilvēktiesību jautājumu svarīgumu," vēstīja Baltais nams.

Tomēr no šī Baltā nama paziņojuma nekļūst skaidrs, vai sarunā pieminēta Hašogi slepkavība.

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks Hašogi, kurš kritizēja Saūda Arābijas režīmu,  pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi  slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Top komentāri

Uldis
U
Protams ,lai tikai slepkavo tālāk nevēlamos žurnālistus !!!
Reigans&Tečere
R
Kādreiz bagāto rietumvalstu politika bija sakarīga un saprotama priekš demokrātiskās pasaules tautām, kura aizstāvot taisnīgumu ar tā demokrātiskajām vērtībām cīnijās pret meliem un cūkošanos starptautiskajās attiecībās. Šobrīd šī politika tiek pārvērsta par cirku mērkaķiem. Neskatoties uz sankcijām, kuras bija domātas darbības imitācijai un Ziemeļkorejas tautas mērdēšanai badā, Kims melodams veiksmīgi piecepa atombumbas. Kad USA galvenais klauns brēkādams un apsaukādamies uzbuksēja uz Kima, tad tika nosaukts par traku suni. Pēc laiciņa trakais suns pāžojās, ka ar foršo Kimu viss sarunāts un Korejā vairs nebūs atombumbu un atomkara draudu. Nākošā sērijā klauns ar visu Balto Namu rejās ar Irānu un tika nosaukti par prātā atpalikušu personu baru.Pie reizes princītis, kura loma slepavībā vēl nav noskaidrota, tiek slavēts kā gaismas nesējs. UK parlamenta klauni sapišot Britu tautas smadzenes ar Brexitu, tagad bēkādami tautas vārdā savā starpā sakašķējušies līdz debīlismam. Klauni rullē....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits