Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trīs spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumā Nigērijā 30 bojāgājušie

Trīs pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukumā svētdienas vakarā Nigērijas ziemeļaustrumos gājuši bojā 30 cilvēki, paziņoja neatliekamās palīdzības dienesti. Vairāk nekā 40 cilvēki ievainoti, pirmdien paziņoja Valsts ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūras operāciju vadītājs Usmans Kačalla.

Lai gan neviens pagaidām nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu, tas līdzinās islāmistu ekstrēmistu grupējuma Boko Haram iepriekš veiktajiem.

Trīs spridzinātāji detonēja bumbas pie zāles Kondugā, kur futbola fani skatījās spēles pārraidi televīzijā. Konduga atrodas 38 kilometru attālumā no Borno štata galvaspilsētas Maiduguri. Zāles īpašnieks, kurš gājis bojā, aizkavēja viena no spridzinātājiem ieiešanu ļaužu pilnajā ēkā.

"Bija ass strīds starp vadītāju un uzbrucēju, kurš uzspridzinājās," sacīja pilsētas pašaizsardzības grupas līderis Ali Hasans.

Abi pārējie spridzinātāji savas pašnāvnieku vestes detonēja pūlī pie netālu esošā tējas krodziņa. Hasans sacīja, ka lielākā daļa upuru bija pūlī pie futbola skatīšanās centra.

Kačalla atzina, ka lielais bojāgājušo skaits saistīts ar to, ka atbildīgie dienesti nespēja ātri nonākt sprādziena vietā, kā arī nebija pietiekami labi ekipēti, lai sniegtu palīdzību tik lielam ievainoto skaitam.

Boko Haram jau desmit gadus cenšas izveidot stingrā islāma valsti Nigērijā ziemeļaustrumos. Iepriekšējā uzbrukumā aprīlī divas pašnāvnieces uzspridzinājās pie garnizona Monguno pilsētā. Uzbrukumā gāja bojā karavīrs un pašaizsardzības spēku pārstāvis, kā arī vēl viens karavīrs tika ievainots.

Boko Haram spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumus ierasti veic civilos objektos, piemēram, mošejās, tirdzniecības vietās un autobusu pieturās. Uzbrukumus nereti īsteno meitenes un sievietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits