Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tuaregu nemiernieki paziņo par savu teritoriju atbrīvošanu, pātrauc militārās darbības

Tuaregu nemiernieki, kuru kontrolē nonākusi Āfrikas valsts Mali ziemeļu daļa, paziņojuši par militāro operāciju pārtraukšanu vienpusējā kārtā, jo uzskata visas savas teritorijas par atbrīvotām, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz separātistu izplatītu paziņojumu.

Tuaregu ciltis, kurām piederīgo skaits pārsniedz 5 miljonus cilvēku, cenšas panākt savas, neatkarīgas valsts Azavadas izveidošanu Sahāras rietumos. Tuaregi par aktīvas cīņas par Azavadas neatkarību uzsākšanu paziņoja 2012. gada janvārī, savukārt Mali valdības spēki nebija spējīgi apstādināt tuaregu bruņoto formējumu ofensīvu. Rezultātā Mali notika militārpersonu organizēts valsts apvērsums – armija apsūdzēja Mali valdību un prezidentu Amadu Tumani Turi neefektīgā cīņā ar nemierniekiem.

Naktī no 21. uz 22. martu vara pārgāja militārpersonu rokās, tomēr arī pučisti izrādījās nespējīgi apturēt tuaregu uzbrukumu un pēdējo kontrolē nonāca visas pilsētas Mali ziemeļos, kā rezultātā valsts šobrīd ir sadalīta divās daļās.

Jāpiebilst, ka 4.aprīlī arī kļuva zināms, ka militārā hunta, kas nākusi pie varas Mali, plāno sarīkot nacionālo kongresu, kura laikā iecerēts noteikt valsts attīstības tālāko kursu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits