Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Tulūzas šāvēja vecākajam brālim izvirzītas provizoriskas apsūdzības līdzdalībā

Tā dēvēta Tulūzas šāvēja Muhameda Merā vecākais brālis Abdelkaders stāsies tiesas priekšā. Svētdien viņam tika izvirzītas provizoriskas apsūdzības par līdzdalību slepkavībās un teroristiska uzbrukuma gatavošanā.

Atbilstoši Francijas likumdošanai, provizorisko apsūdzību izvirzīšana nozīmē, ka ir būtisks pamats aizdomām par nozieguma izdarīšanu, bet tiesnešiem tiek dots vairāk laika izmeklēšanai, vēsta aģentūra AFP.

Pirms tam policija nopratināja Abdelkaderu Merā un viņa draudzeni. Meitene, kura dēvē sevi par A. Merā sievu (laulību ceremonija notikusi atbilstoši reliģiskajai ceremonijai, kuru Francijas likumdošana neatzīst), tika atbrīvota 25. marta rītā. Izmeklēšana nonāca pie secinājuma, ka viņa nav neko zinājusi par „sava vīra īsto, slepeno dzīvi”, aģentūrai paziņoja A. Merā draudzenes advokāts Gī Debisons (Guy Debuisson). Policija tāpat aizturēja arī brāļu Merā māti, tomēr viņa tika atbrīvota jau piektdien, 23.martā.

29 gadus vecais Abdelkaders Merā ir paziņojis, ka „lepojas” ar sava jaunākā brāļa rīcību. Viņš noliedz savu saistību ar slepkavībām, tomēr atzīst, ka piedalījies motorollera, kas tika izmantots slepkavību izdarīšanai, zādzībā.

Abdelkaders Merā jau iepriekš atradās Francijas policijas redzeslokā savu radikāli islāmisko uzskatu dēļ. Pašlaik izmeklēšana mēģina noskaidrot, vai viņš varējis ietekmēt brāļa uzskatus, un tātad, vai A. Merā varētu būt pastarpināti vainojams pie slepkavībām Tulūzā un Montobānā, precizē Associated Press.

Kā savukārt vēsta aģentūra Reuters, kustības Taleban Pakistānas atzars paziņojis, ka Muhameds Merā izgājjis apmācību kursu treniņnometnē netālu no robežas ar Afganistānu. Tomēr organizācija noliedz savu saistību ar slepkavībām. Arī Francijas Iekšējās izlūkošanas dienesta vadītājs atzīmējis, ka nav pierādījumu tam, ka M. Merā bijis kāda radikālo islāmistu grupējuma dalībnieks.

11. un 15. martā Muhameds Merā nošāva trīs militārpersonas – vienu Tulūzā un divas netālu esošajā Montobānas pilsētā, bet 19. martā – trīs bērnus un vienu pieaugušo blakus ebreju skolai Tulūzā. 22. martā, triecienuzbrukuma viņa dzīvoklim laikā M. Merā tika nogalināts. Dzīvokļa, kurā bija aizbarikādējies par slepkavībām aizdomās turētais islāma ekstrēmists, aplenkums turpinājās 32 stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits