Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraina kopš Krievijas iebrukuma sākuma piešķīrusi militārām vajadzībām 8 miljardus eiro

Ukraina kopš Krievijas iebrukuma sākuma ir piešķīrusi militārām vajadzībām 245,1 miljardu grivnu (8 miljardus eiro), informēja Ukrainas finanšu ministrs Serhijs Marčenko.

Ministrs rakstiskās atbildēs uz Lielbritānijas ziņu aģentūras "Reuters" jautājumiem pavēstīja, ka Finanšu ministrija daļu šīs summas paņēmusi no budžeta līdzekļiem, kas bija paredzēti attīstībai. Nauda tika izmantota gan bruņojuma pirkšanai un remontam, gan ārkārtēja atbalsta sniegšanai iekšēji pārvietotām personām.

Marčenko rakstīja, ka Ukraina aprīlī saņēmusi 60% no plānotajiem nodokļu ieņēmumiem, bet maijā un jūnijā varētu saņemt 45-50% no plānotajiem nodokļu ieņēmumiem, ja situācija nepasliktināsies.

Ministrs atzina, ka Ukrainai ir steidzami nepieciešams ārvalstu atbalsts, jo viņš ir spiests novirzīt miljardiem eiro ārkārtējiem tēriņiem.

Ukraina aprīlī saņēma ārēju finansējumu gandrīz 2 miljardu ASV dolāru (1,9 miljardu eiro) apmērā, no kura 719 miljoni dolāru (693 miljoni eiro) bija granti. Periodā kopš februāra saņemtais ārējais finansējums bija 5,4 miljardi dolāru (5,2 miljardi eiro), tai skaitā 801 miljons dolāru (772 miljoni eiro) grantos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits