Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ukraina un SVF vienojas par jaunu palīdzības programmu

Ukraina panākusi vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par jaunu palīdzības programmu, paziņojis Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs.

SVF misija pagājušajā nedēļā apmeklēja Ukrainu, lai risinātu sarunas par apturēto 16,4 miljardu ASV dolāru vērto palīdzības programmu, kas Ukrainai ir ļoti nepieciešama.

SVF sarunu noslēgumā piektdien paziņoja, ka Ukraina panākusi progresu, bet palikuši vēl neatrisināti jautājumi par finanšu politiku, kas tiks apspriesti tuvākajās nedēļās.

Galvenā problēma ir 2010.gada budžeta deficīta apmērs. SVF vēlas redzēt stingrākus taupības pasākumus, bet Ukrainas jaunie līderi ir solījuši vēlētājiem sociālo garantiju iniciatīvas.

Azarovs pavēstīja, ka panākta vienošanās par šā gada valsts budžeta deficīta ierobežošanu aptuveni 6% apmērā no IKP, salīdzinot ar 2009.gada budžeta deficītu 14% apmērā no IKP.

Ukraina plāno, ka aprīlī pusēm izdosies parakstīt memorandu, kam sekos SVF valdes sēde par jauno vienošanos. Pēc Azarova aplēsēm, Ukrainas un SVF jaunā programma varētu sākt darboties maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits