Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ukrainas iekšlietu ministrs: Mēģinājumi krīzi atrisināt miermīlīgi ir veltīgi

Mēģinājumi miermīlīgi atrisināt Ukrainas politisko krīzi joprojām ir veltīgi, sestdien paziņojis iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, apsūdzot opozīciju par ieroču vākšanu savos atbalsta punktos.

"Pēdējo dienu notikumi Ukrainas galvaspilsētā parādījuši, ika mūsu mēģinājumi atrisināt konfliktu miermīlīgi, neķeroties pie konfrontācijas un spēka lietošanas, joprojām ir veltīgi," teikts ministra paziņojumā. "Mūsu aicinājumi nav uzklausīti un pamiers ticis pārkāpts."

Viņš norādījis, ka opozīcijas līderi vairs nespēj kontrolēt radikāļus un ka varasiestāžu rīcībā esot informācija par šaujamieročiem, kurus protestētāji uzkrājot savos atbalsta punktos Kijevas centrā.

Zaharečenko pavēstīja, ka drošības spēkiem, kas pēdējās nedēļas laikā Gruševska ielā Kijevas centrā iesaistīti sadursmēs ar protestētājiem, naktī uz sestdienu bijušas sarunas ar opozīcijas aktīvistu pārstāvjiem.

"Sarunām nebija nekādu rezultātu. Viņiem (opozīcijas līderiem) vairs nav nekādas ietekmes uz radikālajām grupām, kas kontrolē sagrābtās ēkas un vada spēka lietošana," norādīja ministrs.

Iekšlietu ministrija arī paziņojusi, ka protestētāji Kijevas pilsētas administrācijas ēkā turot gūstā divus sagrābtus miličus.

Opozīcija šos apgalvojumus noliegusi.

Taču ministrija piedraudējusi, ka ēka tikšot ieņemta triecienuzbrukumā, ja gūstekņi netikšot atbrīvoti.

Tikmēr Ukrainas prezidents iecēlis jaunu Kijevas administrācijas vadītāju, kuram jāstājas atlaistā Aleksandra Popova vietā. Popovs tiek vainots par rīkojuma došanu ar spēku izklīdināt protestētājus Brīvības laukumā pagājušā gada 30.novembrī.

Zīmīgi šķiet tas, ka Iekšlietu ministrijas draudi ieņemt pilsētas administrācijas ēku laikā sakrīt ar jaunā Kijevas mēra Vladimira Makejenko iecelšanu, jo viņa darba kabinets atrodas protestētāju sagrābtajā namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits