Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz Armēnijas un Azerbaidžānas robežas turpinās sadursmes

Uz Armēnijas un Azerbaidžānas robežas otro dienu pēc kārtas notikušas sadursmes, kā rezultātā krituši jau četri Azerbaidžānas karavīri.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka artilērijas apšaudē svētdien krituši trīs karavīri un šodien miris viens karavīrs.

Sadursmes notikušas uz Azerbaidžānas robežas ar Armēnijas Tavušas reģionu.

Armēnijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka sadursmes notikušas visu nakti un šodien Azerbaidžānas spēki atsākuši apšaudīt armēņu pozīcijas.

Abas valstis vaino viena otru sadursmju izraisīšanā.

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans valdības sēdē paziņoja, ka Azerbaidžānas provokācijas nepaliks bez atbildes.

Arī Armēnijas aizsardzības ministrs Davids Tonojans brīdināja, ka Erevāna reaģēs uz Azerbaidžānas aktivitātēm.

Ministrs sacīja, ka Armēnijas spēki neapšauda civilos mērķus Azerbaidžānā, bet uzbrūk vienīgi Azerbaidžānas bruņoto spēku infrastruktūrai.

Armēnijas ārlietu ministrs Zohrabs Mnatsakanjans apsprieda radušos krīzi ar Maskavas vadītās Kolektīvās drošības līguma organizācijas (CSTO) vadītāju.

Azerbaidžānas prezidenta birojs svētdien paziņoja, ka Armēnijas "militārā piedzīvojuma" mērķis bijusi CSTO ievilkšana šajā konfliktā.

Turcija tikmēr paudusi atbalstu savai sabiedrotajai Baku.

"Turcija turpinās (..) atbalstīt Azerbaidžānu tās cīņā, lai aizsargātu savu teritoriālo integritāti," paziņoja Turcijas Ārlietu ministrija.

Azerbaidžānas un Armēnijas starpā valda naidīgas attiecības kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, kad tika izcīnīts karš par Kalnu Karabahas reģionu.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir de facto neatkarīga armēņu republika. Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekad nav kontrolējusi Kalnu Karabahu, tā šo armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju. Arī starptautiskā sabiedrība uzskata Kalnu Karabahu par daļu no Azerbaidžānas un neviena valsts nav atzinusi šo reģionu par neatkarīgu valsti.

Kalnu Karabaha savu neatkarību pirmo reizi pasludināja 1991.gadā. Tās atdalīšanās no Azerbaidžānas veicināja kara izraisīšanos starp Azerbaidžānu un Armēniju. Karā dzīvību zaudēja aptuveni 35 000 cilvēku, un vairāk nekā miljons cilvēku abās valstīs bija spiesti pamest savas mājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits