Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vairāk nekā 25% japāņu divdesmitgadnieku ir apsvēruši domu par pašnāvību

Japānā vairāk nekā ceturtā daļa iedzīvotāju vecumā no 20 līdz 30 gadiem ir apsvēruši domu par pašnāvību, liecina jauns trešdien publiskots pētījums.

Pētījuma rezultāti liecina, ka iespēju īstenot pašnāvību apsvēruši 28,4% aptaujāto divdesmitgadnieku, kas ir augstākais rādītājs visās vecuma grupās, un 36,2% respondentu vecumā no 20 līdz 30 gadiem par pašnāvību domājuši pēdējā gada laikā. "Dati liecina, ka jaunāki cilvēki vilcinās runāt ar citiem vai nevar atrast nevienu, ar ko parunāt, kad viņiem ir problēmas (..). Viņiem ir tendence ciest vienatnē," secināts Japānas valdības biroja veiktajā pētījumā.

Kopumā no vairāk nekā 2000 aptaujāto pieaugušo cilvēku par pašnāvību domājuši 23,4%, kas ir par 4,3% vairāk nekā 2008.gadā, kad tika veikts pirmais šāda veida pētījums. Sieviešu vidū šis radītājs ir 27,1%, bet vīriešu 19,1%.

Japānā, kur dzīvo aptuveni 128 miljoni cilvēku, ir viens no augstākajiem pašnāvībās rādītājiem pasaulē, liecina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dati. Ik gadu šajā valstī pašnāvību izdara vairāk nekā 30 000 cilvēku, kurus līdz šādam solim noved dažādi apstākļi, tostarp augošais bezdarbs, ģimenes un veselības problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Katalonijas separātisti vēlas izveidot mazākuma valdību

Katalonijas separātistu līderis Karless Pudždemons pirmdien paziņojis, ka, neraugoties uz nedēļas nogalē piedzīvoto neveiksmi vēlēšanās, viņš centīsies izveidot mazākuma valdību, kas atbalsta reģiona ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits