Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vairums britu atbalsta Skotijas neatkarību

Ārpus Skotijas britu vēlētāju vienkāršais vairākums atbalsta Skotijas atdalīšanos no Apvienotās Karalistes, liecina svētdien publicētās aptaujas dati.

Kā noskaidrots aptaujā, ko pēc laikrakstu Independent on Sunday un Sunday Mirror pasūtījuma veicis pētījumu centrs ComRes, pēdējo mēnešu laikā atbalsts Skotijas neatkarībai karalistes iedzīvotāju vidū būtiski pieaudzis.

Anglijā, Velsā un Ziemeļīrijā 39% pieaugušo atbalsta Skotijas neatkarību, kamēr pret to ir 38%. Salīdzinot ar maiju, atbalstītāju skaits pieaudzis par sešiem procentpunktiem.

Skotijas pirmā ministra Eleksa Salmonda Skotijas Nacionālistu partija (SNP), kas iestājas par neatkarību no Londonas, vēlas jautājumu par atdalīšanos izvirzīt referendumā. Partija Skotijas parlamenta vēlēšanās uzvarēja maijā, un referenduma sarīkošana tiek plānota tuvāk tās piecu gadu pilnvaru termiņa beigām.

Aptaujas rezultāti liecina - Skotijā un Anglijā pieaudzis atbalsts tam, ka "mūsu zemēm ir vienlīdzīgas attiecības kā divām neatkarīgām valstīm", sacīja SNP kampaņu direktors Enguss Robertsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits