Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vairums zviedru vēlas karaļa atkāpšanos

Gandrīz divas trešdaļas zviedru vēlas, lai karalis Kārlis XVI Gustavs atkāptos un nodotu troni savai meitai princesei Viktorijai, liecina sestdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

63% laikraksta "Aftonbladet" aptaujāto izteikušies, ka vēlas, lai tuvāko desmit gadu laikā karalis atkāptos un nodotu troni šobrīd 33 gadus vecajai princesei. Tikai 30% respondentu pauduši viedokli, ka pašreizējam karalim būtu jāpaliek tronī līdz savas nāves brīdim, bet atlikušajiem septiņiem procentiem zviedru nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Tikmēr 15% no 1000 aptaujātajiem respondentiem pauduši vēlmi, lai karalis atkāptos, cik drīz vien iespējams; 27% uzskata, ka viņam tronis jāatstāj tuvāko piecu gadu laikā, bet 21% domā, kas tas jādara tuvākās desmitgades laikā.

Nesen tika izdota skandaloza karaļa Kārļa XVI Gustava biogrāfija, kurā cita starpā aprakstīti arī daudzie monarha romāni, tostarp gadu ilgusī dēka ar grupas "Army of Lovers" vadošo dziedātāju Kamillu Henemarku.

Šobrīd 64 gadus vecais karalis tronī kāpa 1973.gadā, kad viņam bija tikai 27 gadi.

Pēdējo mēnešu laikā dzeltenās preses uzmanības lokā nonākuši arī citi karaliskās ģimenes locekļi, piemēram, princis Kārlis Filips, kurš iesaistījies romantiskās attiecībās ar kādu televīzijas realitātes šova zvaigzni.

Vispopulārākā karaliskās ģimenes locekle šobrīd ir Kārļa XVI Gustava vecākā meita Viktorija, liecina aptauja. Viņa ir visvairāk mīlētā karaliskās ģimenes locekle 56% respondentu acīs, kamēr pašu karali minējuši tikai astoņi procenti aptaujāto.

Tomēr, neskatoties uz skandāliem un baumām, monarhija kā institūcija joprojām saglabā savu popularitāti, un 74% aptaujāto zviedru atbalsta tās saglabāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits