Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Veikta Kadafi līķa autopsija, viņa mirstīgās atliekas tiks nodotas attāliem radiniekiem

Lībijas tiesu medicīnas eksperti svētdienas naktī veikuši gāztā valsts diktatora Muammara Kadafi līķa autopsiju, aģentūrai "Reuters" paziņoja kāds līķa sekcijas veikšanā iesaistīts mediķis, savukārt Lībijas pārejas laika valdība paziņoja, ka viņa mirstīgās atliekas tiks nodotas Kadafi attāliem asinsradiniekiem. "Mēs strādājām visu nakti. Tikko pabeidzām," teica informācijas avots.

"Viņš nomira šautas brūces dēļ. Tas ir acīmredzami," atzina mediķis, neatklājot citus autopsijas secinājumus, kā arī neprecizējot, vai nāvējošā bija šautā brūce, kuras pēdas redzamas Kadafi galvas kreisajā pusē.

"Joprojām ir daži jautājumi. Mums tas [autopsijas ziņojums] jānodod ģenerālprokuroram. Bet viss tiks publiskots. Nekas netiks slēpts," uzsvēra mediķis.

Savukārt Lībijas pagaidu pārejas valdības vecākais padomnieks Ahmeds Džibrils svētdien paziņoja, ka Muammara Kadafi mirstīgās atliekas tiks nodotas viņa atāliem asinsradiniekiem, pēc tam, kad ģimene ar valdības pārstāvjiem būs vienojusies par kapa vietu.

"Ir pieņemts lēmumus nodot viņu asinsradiniekiem, jo pašlaik neviens no viņa tuvākajiem ģimenes locekļiem pašlaik nav šeit [Lībijā]," viņš skaidroja.

Kadafi līķa sekcija tika veikta Misratas pilsētā apmēram 200 kilometrus uz austrumiem no Tripoles. Vietējas amatpersonas apstiprināja, gāztā diktatora mirstīgās atliekas nogādātas atpakaļ Misratas pilsētas tirgus dārzeņu saldētavā, kur tās var apskatīt visi interesenti. Cilvēki sestdien stāvēja garā rindā un daudzi fotografējās pie gāztā diktatora līķa. Tika noteiktas atsevišķas stundas Kadafi mirstīgo atlieku apskatei vīriešiem un sievietēm ar bērniem.

Mirušais Kadafi sestdien bija novietots uz matrača. Sākumā viņš bija līdz vidum kails, uz viņa ķermeņa bija redzamas sažuvušas asinis, kā arī ložu radīti ievainojumi galvas kreisajā pusē, krūtīs un vēderā. Vēlāk viņam tika pārklāta sega, atstājot neapsegtu galvu, kas tika pagriezta pa kreisi, lai nebūtu redzams lodes ievainojums. Līdzās Kadafi vēlāk tika nolikti arī Sirtē ceturtdien nogalināto viena no Kadafi dēliem Mutasima un Kadafi režīma aizsardzības ministra Abu Bakra Junisa mirstīgās atliekas.

Kadafi līķis tika aizvests uz Misratu, jo gāzto diktatoru sagūstīja un nogalināja kaujinieki no šīs pilsētas.

Militārie komandieri Misratā sestdien paziņoja, ka autopsija netiks veikta, tomēr solīja, ka veiks Kadafi nāves apstākļu izmeklēšanu.

Lībijas pārejas laika valdības naftas lietu ministrs Ali Tarhuni piektdien paziņoja, ka Kadafi bēres ir atliktas par dažām dienām, līdz tiks panākta vienošanās par vietu, kur viņu apbedīt.

"Es liku viņu pāris dienas turēt saldētavā," teica ministrs, šādu lēmumu skaidrojot ar vēlmi, "lai visi zinātu, ka viņš ir miris".

Jau ziņots, ka 69 gadus vecais Kadafi ceturtdien tika nogalināts savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Lībijā februāra vidū sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kurā gājuši bojā vairāki tūkstoši cilvēku. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits