Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Venecuēlā sadursmēs upuris un desmitiem cietušo

Politiskajā un ekonomiskajā krīzē ieslīgušās Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas ielās turpinoties protestiem un sadursmēm starp prezidenta Nikolasa Maduro spēkiem un opozīcijas atbalstītajiem, strauji pieaug cietušo skaits. Kāda sieviete arī gājusi bojā, vēsta BBC.

Sākotnēji abu pušu - gan Maduro, gan viņa oponenta Huana Gvaido - atbalstītāju demonstrācijas noritēja mierīgi, taču jau drīz pārauga vardarbībā. Tika ziņots par šāvieniem, un vietējā nevalstiskā organizācija Venezuelan Observatory of Social Conflict, informēja, ka sadursmju laikā nošauta 27 gadus veca sieviete. Gvaido pieprasījis atrast atbildīgos.

Sadursmēs ievainoti vismaz 46 cilvēki, Maduro lojālie spēki lika lietā arī asaru gāzi un jaudīgus ūdensmetējus.

Gvaido solījis, ka protesti neapstāsies, "līdz tiks panākts mērķis - brīvība". "Viņi domāja, ka var apspiest mūsu protestus, bet tas neizdevās. Mēs paliksim ielās, kamēr Venecuēla nebūs brīva," brīdinājis opozīcijas līderis, aicinot valsts iestāžu darbiniekiem streikot, lai paralizētu valdības darbu.

Tikmēr starptautiski ietekmīgākās Gvaido atbalstītājas - ASV - prezidents Donalds Tramps intervijā telekanālam Fox paziņoja, ka ASV darot visu, izņemot galējo scenāriju (ar to, visticamāk, domājot militāru iejaukšanos), lai konfliktu atrisinātu. Konkrētu rīcību Tramps gan neminēja, norādot, ka "dažas no iespējām ir tik briesmīgas, ka es pat tās negribu pieminēt. [..] Tas ir pamatīgs juceklis, tā vieta ir tik slikta un bīstama, kaut kas būs jādara," Tramps izteicās intervijā.

Jāatgādina, ka Gvaido janvārī pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu vadītāju, un šo soli atzinušas 50 valstis, tostarp ASV, Lielbritānija, Japāna, lielākā daļa Eiropas valstu, arī daudzas Dienvidamerikas valstis. Savukārt Maduro aizvien atbalsta Krievija un Ķīna. Maduro varu pagaidām palīdz saglabāt arī Venecuēlas militāristu nostāšanās viņa pusē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nu un kāpēc asv neatbalsta protestētājus francijā? tur arī ir ievainotie, un policija dauza makarona režīma pretiniekus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits